ÖZEL OKULLAR İÇİN EĞİTİM ÖĞRETİM DESTEĞİ BAŞVURULARI AĞUSTOSTA

2015-2016 eğitim Öğretim yılı için Eğitim ve Öğretim desteğine müracaatlara ilişkin e-Kılavuz Ağustos ayının ilk haftasında yayınlanacak. 

Geçen yıl resmi okullar ile azınlık okullarından Eğitim ve Öğretim Desteğine müracaat edilebilirken, bu yıl ayrıca halen özel okullarda kayıtlı olan öğrenciler de teşvik için başvuruda bulunabilecek. 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavları sonucu (TEOG) 2015-2016 eğitim öğretim yılında özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler için de Eğitim ve Öğretim Desteği için müracaatta bulunulabilecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumlan Yönetmeliği, b) 7 Ağustos 2014 tarih ve 29081 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumlan Kanunu Kapsamındaki Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine ilişkin ilgi (a) Yönetmelik ve ilgi (b) tebliğ çerçevesinde yayımlanan e-Kılavuzumuzda resmi okullar ve azınlık okullarından Eğitim ve Öğretim Desteğine müracaat edilebileceği bildirilmişti. 
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavları sonucu (TEOG) 2015-2016 eğitim öğretim yılında özel okullara kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerinin Eğitim ve Öğretim Desteği için müracaat edip edemeyeceği yönünde Genel Müdürlüğümüze bilgiler gelmektedir. 

2015-2016 eğitim Öğretim yılı için Eğitim ve Öğretim desteğine müracaatlarla ilgili 2015 Ağustosunun ilk haftasında yayımlanacak olan e-Kılavuza göre özel okula kayıtlı olan öğrenciler de teşvik için başvuru yapabileceklerdir. 

Ayrıca özel okullarımız da yayımlanacak e-Kılavuz doğrultusunda Ağustos ayı içerisinde eğitim ve öğretim desteği için başvurabilecektir.mebpersonel

Blogger tarafından desteklenmektedir.