ÖĞRETMENLER VE AİLELER İÇİN YARATICILIK REHBERİ

Uzman Psikolog Z. Deniz Aktan, “Okul öncesi eğitimde yaratıcılık ve geliştirilmesi” isimli kitabında, çocuklarda yaratıcılığın geliştirilmesini sağlayacak ipuçlarını açıklıyor. 

Öğretmenler ve ebeveynler için rehber niteliğindeki kitapta, yaratıcılığın tanımı yeniden yapılarak “Yaratıcılık geliştirilebilir mi?”, “Nasıl geliştirilir?”, “Yaratıcılık zekâyı etkiler mi?” gibi cevapsız birçok soru da yanıt buluyor. 

 Okan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Uzman Psikolog Z. Deniz Aktan tarafından kaleme alınan “Okul Öncesi Eğitimde Yaratıcılık Ve Geliştirilmesi” isimli kitap, raflardaki yerini aldı. Yüzyıllar boyunca güzel sanatlar ile iç içe geçmiş bir kavram olarak ele alınan yaratıcılığın çocuklarla ilişkisini ele alan kitap, hem öğretmenlere hem de velilere yol gösteriyor. 
Özellikle erken çocukluk döneminde yaratıcılığın, bilişsel yeteneklere olan olumlu etkisinden yola çıkılarak yazılan kitapta Uzman Psikolog Z. Deniz Aktan, herkesin merak ettiği soruları yanıtlıyor. 

“Yaratıcılık nedir?”, “Zekâ gibi geliştirilebilen bir şey midir?”, “Yaratıcılık doğuştan mı gelir, yoksa zamanla gerekli egzersiz ve çalışmalarla desteklenebilen bir şey midir?”, “ Çevre, okul ve ebeveyn tutumları yaratıcılık becerileri üzerinde etkili midir?”, “Yaratıcılığı geliştirmek için neler yapılmalıdır?”, “ Yaratıcılığı geliştirirken, zekâ da gelişebilir mi?” gibi hayati soruların yanıt bulduğu kitapta Z. Deniz Aktan, birçok öneride de bulunuyor. 

Yaratıcılığı geliştirme yolları Kitapta, yaratıcılık becerilerini geliştirmeye yönelik faaliyetler ayrıntılı olarak ele alınırken, bu faaliyetlerin öğretmenler ve ebeveynler tarafından nasıl hazırlanıp uygulanacağı da anlatılıyor. 

Diğer bir yandan da Z. Deniz Aktan kitabında, yaratıcılığı geliştirmeye yönelik faaliyetleri kâğıt ve kaleme dahi ihtiyaç duymadan günlük hayata dâhil etmeye yardımcı oluyor.

Blogger tarafından desteklenmektedir.