EĞİTİM İÇİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜLKELER

Ülkeler arası ulaşımın gün geçtikçe daha kolay hale gelmesi ve daha birçok neden öğrencileri kendi ülkelerinin dışında başka bir coğrafyada eğitim almaya itiyor. 

Yabancı dil öğrenme, bilinen yabancı dil sayısını artırma, daha etkili ve kaliteli okullarda eğitim alma imkanı bu nedenlerin başında geliyor. Yurtdışı tur destinasyonları hakkında ilginç bilgiler veren blog Prontotour, Türk öğrencilerin yurtdışında eğitim almak için en çok tercih ettiği beş ülkeyi sıralıyor. İşte yurtdışı eğitim için tercih edilen ülkeler; 

İNGİLTERE Türkiye’den her yıl 30.000’in üzerinde öğrenci alan İngiltere, bu özelliğiyle Türkiye’den en çok öğrenci alan ülke konumunda yer alıyor. İngiltere’nin ilk tercih olmasının en önemli sebebi, dünyanın evrensel dili kabul edilen İngilizcenin ana dil olarak kullanılıyor olması. 

Aynı zamanda eğitim kalitesi, ülkenin gençlere sunduğu sosyal imkanlar ve Türkiye’ye olan uçuş mesafesinin kısa olması da İngiltere tercihini belirleyen diğer unsurlar. Türk vatandaşlarının yerleşmek için de tercih ettiği ülkelerin başında gelen İngiltere’ye giden Türk öğrenciler, ülkedeki Türk nüfusundan kaynaklı zorlanmadan eğitim sürecine adapte olabiliyor. 

AMERİKA Türk öğrencilerin eğitim almak için en çok tercih ettiği 2. ülke ise Amerika Birleşik Devletleri. İngiltere ile arasında birkaç bin öğrenci farkı bulunan Amerika’nın en çok tercih edilme nedeni ise eğitimindeki kalite ve eğitim sonrası kişiye sunulan iş fırsatları. İngiltere’ye oranla bir göçmen için daha yaşanılabilir bir ülke olan Amerika’nın aynı şekilde İngiltere’ye karşı tek dezavantajı ise uzaklığı. 

İnsan hakları ve gelişmişlik düzeyi de Türk öğrencilerin Amerika’ya akın etmesinin bir diğer önemli nedeni. Gerek kısa süreli dil eğitimi için gerekse uzun süreli lisans ve lisansüstü eğitim için yoğun olarak tercih edilen Amerika’da, bir üniversiteden kabul almak, Türkiye’de ki birçok kurumdan gelebilecek bursun da önünü açıyor. 
MALTA Listenin 3. sırasında yer alan Malta, daha çok kısa süreli dil eğitimi için tercih ediliyor. 

Ülkenin bu denli tercih ediliyor olmasının çok nedeni var. Bu nedenlerden en önemlisi, Malta’nın yabancı öğrenci alımını bir endüstri haline getirmiş olması. 

Öyle ki, Malta’ya giden öğrenciler, burada bulundukları 3-6-12 aylık süre boyunca hem profesyonel kurumlardan dil eğitimi alıyor, hem de turistik bir ülke olan Malta’nın yoğun sezonlarda bu sektördeki istihdam sorununu çözüyor. Malta için oldukça faydalı olan bu sistem aynı şekilde Türk öğrenciler için de oldukça avantajlı. 

KANADA Neredeyse Amerika ve İngiltere ile aynı koşullara sahip olan Kanada, Türkiye’den öğrenci alımı konusunda 4. sırada bulunuyor. Ülkenin Amerika ve İngiltere’ye göre daha az öğrenci alıyor olmasının temel nedeni ise zorlu iklim koşulları ve fiziki uzaklığı. 

Bu zorlukların yanı sıra Kanada, eğitim almak için bu ülkeye giden öğrencilere sunduğu çalışma imkanlarıyla ön plana çıkıyor. Ciddi bir işgücü sorunuyla boğuşan Kanada, eğitim için gelmiş öğrencilere iş fırsatı sunduğu gibi yüksek çalışma ücretleriyle de öğrencilere ülkede geçirdikleri süre boyunca rahat bir yaşam olanağı sunuyor. Ayrıca Kanada’nın eğitim kalitesindeki farkını da göz ardı etmemek gerekiyor. 

AVUSTRALYA Listenin 5. sırasında bulunan Avustralya’yı diğer 4 ülkenin bir karışımı gibi düşünmek mümkün. Fiziki anlamda oldukça uzak bir coğrafyada yer alan Avustralya, bu dezavantajını rahat yaşama olanağı ve anadil farkıyla telafi ediyor. Prosedür açısından da diğerlerine oranla hayli kolay olan Avustralya’dan uzun süreli bir üniversite eğitimi için kabul almak, Amerika’daki bir dil okulundan kabul almakla neredeyse aynı zorlukta. 

Kangurularıyla ünlü güzel kıta Avustralya’da geçirilecek günlerin insana katacağı değerler de tercih edilirlik açısından oldukça önemli. Fakat açık yüreklilikle söylenebilir ki, Avustralya diğer ülkelere göre biraz maceraperest öğrenciler tarafından tercih ediliyor.

Blogger tarafından desteklenmektedir.