TURKCELLDEN 10 BİN ENGELLİ ÖĞRENCİ İÇİN 7 MİLYON TLLİK DESTEK

Turkcell, özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocukların yetkinliklerini artırmak ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde yeni bir projeye imza attı. 

“Engelsiz Eğitim Programı” başlığını taşıyan proje ile engelli öğrencilerin eğitimine ve nitelikli istihdama yönelik gelişimlerine destek sağlanacak. 80 okulda yürütülecek proje kapsamında; engelli öğrencilerin özel eğitim aldıkları okullarda, meslek atölyeleri ve teknoloji sınıfları oluşturulacak. 

Turkcell Engelsiz Eğitim Programı ile 2 yıl içerisinde 10 bin öğrenciye ulaşılacak. Projeye ilişkin protokol, Beyoğlu Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen törende Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça tarafından imzalandı. 

Protokol çerçevesinde Turkcell’in “Engelsiz Eğitim Programı”na ayırdığı bütçe, 7 milyon TL. Turkcell, engelli bireylerin hayatında fark yaratmak üzere yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Bugüne dek “Engel Tanımayanlar” başlığı altında engellilerin dünyasına katkıda bulunmak ve yaşamlarına değer katmak amacıyla pek çok başarılı sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Turkcell, bu kez söz konusu alanda atılacak dev bir adıma öncülük ediyor.
 Turkcell Engelsiz Eğitim Programı adını taşıyan proje, Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilecek. Sorumluluk taahhüdünün Bakanlık ve kamuoyu nezdinde resmîleştirilmesi amacıyla Beyoğlu Öğretmenevi’nde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça’nın katılımlarıyla protokol imza töreni düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Avcı, şunları söyledi: Nabi Avcı: “Bu iş birliğinin, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine en yüksek katkıyı sunmasını diliyorum.” 

 “Milli Eğitim Bakanlığı’nın Turkcell’le gerçekleştireceği bu proje ile, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımız için çok önemli bir adım atıyoruz. Birazdan atacağımız imzalarla, faydalı bir işe daha başlamanın bahtiyarlığını duyuyoruz. Turkcell ile yapacağımız bu iş birliğinin hayırlı uğurlu olmasını, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine en yüksek katkıyı sunmasını diliyorum. Hem Turkcell hem de Bakanlığımız tarafında arkadaşlarımız bu projeye çok emek verdiler. 

Projenin sürdürülmesinde de aynı başarının sağlanacağından kuşku duymuyorum.” Ahmet Akça: Projeye 7 milyon TL ayırdık Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ise projenin kendileri için önemini şöyle değerlendirdi: ‘Biz Turkcell olarak, farklılıkların zenginlik kabul edildiği ve herkesin her türlü haktan eşit yararlandığı bir Türkiye için çalışıyoruz. 

Dezavantajlı vatandaşlarımızın diğer bireylerle aynı haklara sahip olmalarına, eşit olmalarına destek olmayı kendimize bir görev addediyoruz. Şirketimizden bahsederken hep “Türkiye’nin Turkcell’i” ifadesini kullanıyoruz. Peki, bu bizim için ne anlama geliyor? Ülke ekonomisine, teknolojik kalkınma ve gelişime, eğitime, spora, bilime, kadın istihdamına ve engelli vatandaşlarımıza verdiğimiz destek anlamına geliyor. Biz “destek varsa engel yoktur” diyoruz. 

Hem bir eğitim programı hem de kapsamlı bir istihdam seferberliği olarak gördüğümüz bu proje için 7 milyon TL ayırarak bu işin arkasında ne kadar ciddi bir biçimde durduğumuzu göstermek istedik. Temennimiz, bu alandaki öncülüğümüzün başka kurum ve kuruluşlara da ilham vermesi ve engelli istihdamının önünü açacak hamleler adına teşvik edici olabilmesidir.” 

80 engelli okulunda meslek atölyeleri ve teknoloji sınıfları kurulacak Turkcell Engelsiz Eğitim Programı kapsamında, 40 ilde bulunan 80 okulda özel eğitim ihtiyacı olan engelli bireylerin toplumsal yaşama katılmalarını sağlamak amacıyla, istihdama yönelik bilgi, beceri ve tutum kazanmalarını sağlayacak düzeyde meslek atölyeleri oluşturulacak ve teknoloji sınıflarının donatımı sağlanacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı proje kapsamındaki engelli okullarında meslek atölyeleri ve teknoloji sınıfları kurulması planlanıyor. İki yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen proje ile; 

 • 45 Özel Eğitim Merkezi’nde kurulacak meslek atölyelerinde engelli öğrenciler okul sonrası iş hayatına hazırlanacak. Turkcell’in desteği ile konaklama ve seyahat hizmetleri, yiyecek ve içecek hizmetleri, el sanatları ve benzeri alanlarda belirlenecek atölyeler mevcut okullarda kurulacak ya da yenilenecek. Oluşturulan imkanlardan 6 bine yakın öğrenci yararlanacak. 

• 35 okulda bilgisayar ve teknoloji sınıfları kurularak öğrencilerin istihdama yönelik gelişimlerinin sağlanması, teknoloji eğitimi ile gelişim fırsatları yaratılması sağlanacak. 

Turkcell’in desteği ile işitme engelli gençlerin grafik tasarım, bilgisayar teknolojileri ve benzeri alanlarda istihdam edilebilir hale gelmesi için bilgisayar sınıfları ve ihtiyaç duyulan diğer atölyeler kurulacak. Görme engelli öğrencilerin bilgiye daha kolay erişimi, teknolojinin sağladığı fayda ile kişisel ve mesleki gelişimleri sağlanacak. 

Turkcell’in desteği ile görme engelli gençler sesli ekran okuyucu uygulamalarını kullanabilecek, az görenler için akıllı tahta etkileşimli büyüteç gibi malzemeler ile donatılmış sınıflar kurulacak. Oluşturulan imkanlardan 4 bine yakın öğrenci yararlanacak.

Blogger tarafından desteklenmektedir.