TEOG YERLEŞTİRME ESAS PUANLARI (YEP) DAVA NEDENİYLE BUGÜN AÇIKLANAMADI

1 milyonu aşkın ortaokul son sınıf öğrencisinin, merakla beklediği Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının YEP sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyordu. 


Ancak MEB'den yapılan açıklamada sonuçların açıklanmasının, bir soru için açılmış iptal davasına takıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanmıştır. 

İş ve işlemler kılavuzda belirtilen takvim doğrultusunda yürütülmektedir. Kılavuzda, Yerleştirme Esas Puanların (YEP) 24 Haziran 2015 tarihinde ilan edileceği duyurulmuştu. 

Ancak süreç içerisinde 1 (bir) soruya açılan davaya ilişkin mahkeme kararı beklendiğinden, yerleştirmeye esas puanların açıklanması idari mahkeme kararı neticesi yapılacaktır."  

TEOG YEP SORGULAMA EKRANI 
Milli Eğitim Bakanalığı TEOG yerleştirme esas puanlarının bugün açıklanmayacağını duyurdu.

 TEOG sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) adresinde. Milyonlarca öğrenci ve velileri MEB tarafından sonuçların erişime açılması bekleniyordu ancak MEB açıklama yaparak bu tarihin ertelendiğini duyurdu. 

TEOG 2015 YEP puanlarını görmek için adayların TC Kimlik Numarası, Doğum Tarihi ve sayfada çıkan Güvenlik Kodu bölümünü doğru şekilde doldurmaları gerekiyor. Puanların açıklanmasının ardından, 6-16 Temmuz'daki tercih döneminde, öğrencilere ve velilere, danışmanlık hizmeti verilecek. 

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, yaptığı açıklamada, TEOG sistemine ilişkin öğrencilerle yaptıkları geniş kapsamlı toplantılarda, öğrencilerin tercih döneminde kapsamlı rehberlik ve danışmanlık hizmeti alma taleplerinin bulunduğunun tespit edildiğini belirtti. 

Bu talebi dikkate alarak, 81 ilde tercih danışmanlığı komisyonlarının oluşturulması için çalışmalara başladıklarını anlatan Güngör, komisyonların tüm Türkiye genelinde kurulacağını ve bu yönüyle ilk olacağını söyledi. 

 "7 bin 328 öğretmen görevlendirildi" Komisyonlarda verilecek danışmanlık eğitimi için şubatta 100 formatör öğretmenin yetiştirildiğini, bu öğretmenlerin de 12 bin 899 rehber öğretmene eğitim verdiğini ifade eden Güngör, şu bilgileri verdi: "Mayısta illere yazı göndererek, illerde tercih döneminde hizmet verecek komisyonlar oluşturmalarını istedik. 

Bu kapsamda, Türkiye çapında 2 bin 51 komisyon oluşturuldu. Bu komisyonlarda, öğrencilerimize tercih dönemi olan 6-16 Temmuz'da danışmanlık hizmeti verecek 7 bin 328 öğretmen görevlendirildi." 

Komisyonların mesai saatlerinde çalışacağını dile getiren Güngör, ulaşımı zor olan yerlerde de mobil komisyonların oluşturulacağını kaydetti. Komisyonlarda, öğrencilere ve velilere yönelik rehberlik hizmeti verileceğini bildiren Güngör, "Komisyonlar, tercih yapılacak okulların fiziki koşulları, ulaşımı, yüzdelik dilimi gibi bilgiler konusunda yardımcı olacaklar. 

Bu komisyonlar, ayrıca öğrencinin kendini tanıması, becerilerini fark etmesi, bir üst eğitim olan üniversiteden beklentilerini, tercihi yapılacak okulun mezuniyet sonrası istihdam ilişkilerini, okulun yakın ve uzak çevresini, öğrencinin lise sonrası hedeflerinin belirlenmesi konusunda rehberlik hizmeti verecek" şeklinde konuştu. 

TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK? 
TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. 

TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. 

Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.



Blogger tarafından desteklenmektedir.