İL DIŞI ATAMA BAŞVURULARI YARIN BAŞLIYOR

Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. 

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır. 

 İller arasında isteğe bağlı olarak yer değiştirme başvurularının 10-16 Haziran arasında yapılacağı belirtildi. Atamaların ise 18 Haziran 2015 tarihinde yapılacağı açıklandı. Ataması yapılan öğretmenlerin ilişklerini kesme tarihi ise 19 Haziran'da başlayacak.

 Öğretmenlerin il dışı yerlerini değiştirme işlemleri MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin aldığı kararla değiştirilecek. Atamalarda zorunlu çalışmak zorunda olmayanlar ve bu zorunlulukları tamamlamış yada muaf olanlar 30 Eylül itibarıyla oldukları il içinde en az olarak 3 sene çalışma zamanını dolduranlar, iller arasında yer değiştirme dileğinde bulunabilecek. 

Atamalar yapılırken 3 senelik zamanın hesabında sözleşmeli öğretmenlik ile asker öğretmenlikte dahil olmak üzere; eğitimcilerin kadrolarının yer aldığı ilde bizzat öğretmenlik yapmış olmaları gerekmektedir. Öğretmenlik yapmış oldukları sürelerin göz önüne alınarak 3 senelik zamanı doldurmuş olmaları aranacaktır(Mebpersonel

Blogger tarafından desteklenmektedir.