BP TÜRKİYE TRAFİK HAFTASI’NDA YOL GÜVENLİĞİ BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

BP Türkiye, Trafik Haftası çerçevesinde Karaman’da yol güvenliği bilinçlendirme etkinliği düzenledi. Ev sahipliğini BP akaryakıt bayisi Ahmet Harani’nin üstlendiği etkinlikte, Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Sahne ve Karaman Trafik Şube Müdürü Murat Bademoğlu makamlarında ziyaret edildi. 

Ziyarete, Karaman Defterdarı İhsan Mimtaş’da katılarak BP Şamkapı akaryakıt istasyonu bayisi Ahmet Harani’ye desteklerinden ötürü teşekkür plaketi sundu. Ziyaretin ardından 85.Yıl Milli Egemenlik İlköğretim Okulu, 19 Mayıs İlköğretim Okulu, Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu, Dr Faruk Sükan İlköğretim Okulu ve Karaman Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin katıldığı bir yürüyüş düzenlendi. 

Yürüyüş, öğrencilerde ve kamuoyunda özellikle okul önlerinde karşıdan karşıya geçişlerde farkındalığın ve güvenli geçişin artırılması konusunda bilinç oluşturmayı hedefliyordu. BP Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Murat Le Compte, Türkiye’de yürütülen sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde Yol Güvenliği’nin çok önemli bir yer aldığını belirterek şunları söyledi. 
“BP olarak faaliyette bulunduğumuz tüm ülkelerde çalışmalarımızı Sağlık, Emniyet, Çevre ve Güvenlik (SEÇ-G) ilkeleri doğrultusunda yürütüyoruz. Türkiye’de yürüttüğümüz sosyal sorumluluk çalışmalarında Yol Güvenliği çok önemli bir yer alıyor. 

Uzun yıllardır yol güvenliği ile ilgili gerek çalışanlarımıza gerekse müşterilerimize yönelik SEÇ-G politikamız çerçevesinde çok sayıda uygulama gerçekleştirdik, bir çok ilke imza attık. Bu nedenle, hayata geçirdiğimiz veya destek verdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle, trafik kazalarının önlenmesi veya en azından ölümlü trafik kazalarının azaltılması amacıyla, edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri paylaşıyoruz. 

Karaman’daki etkinliği de bu çerçevede düzenledik, öğrencilerde ve kamuoyunda oluşacak her türlü farkındalık, bizi biraz daha hedefimize yaklaştırmaktadır” dedi. BP Türkiye, uzun yıllardır Yol Güvenliği konusunda bir çok çalışmalar gerçekleştiriyor. 

BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu, 2014 yılına kadar 16 yıl boyunca 4-8 yaş arası çocuklara temel trafik kurallarını öğreten oyunu sahneleyerek yaklaşık 1,5 milyon çocuğa yol güvenliği eğitimi verdi. BP bu çerçevede, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle, Trafik Kongreleri'nde trafik kazaları konusunda toplum bilincini artırma yönünde tebliğler sundu. 

BP Türkiye sponsorluğunda Değiştirebiliriz - Yol Güvenliği Platformu olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde başlattığı proje ile yol güvenliğinin bir parçası olan çocuk koltuğunun önemi konusunda toplumu bilinçlendirmek adına bir dizi etkinlik de gerçekleştirdi. 

BP, Türkiye’de trafik güvenliğinin artırılması amacıyla kurumların gönüllü olarak üstlenebilecekleri rollerin çerçevesini belirlemek amacıyla oluşturulan Kurumsal Trafik Güvenliği Deklarasyonu’nu da imzalayan kuruluşlar arasında yer alıyor.


Blogger tarafından desteklenmektedir.