MEBDEN DERSLİK SAYISI AÇIKLAMASI

MEB'den yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede "228 bin sınıfa ihtiyaç var" başlığıyla manşetten yayımlanan haberdeki "Bakanlığın derslik ihtiyacı ve bazı illerdeki sınıf ortalamalarına" ilişkin verilerin, hiçbir surette gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 

"Masa başı kurgulanan haberde yer alan rakamlar, mezkur gazete tarafından Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine sürdürülen sistematik operasyonun son örneğidir" ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

 "2014-2015 yılı MEB istatistiklerine göre, Şanlıurfa'da derslik başına düşen öğrenci sayısı haberde iddia edildiği gibi 56 değil, ilköğretimde 37, ortaöğretimde 28'dir. Ağrı'da derslik başına düşen öğrenci sayısı ise 53 değil, ilköğretimde 30, ortaöğretimde 37'dir. 

İstanbul'da bu sayı ilköğretimde 37, ortaöğretimde ise 33'tür. Türkiye genelinde ise derslik başına düşen ortalama öğrenci sayısı ilköğretimde 27, ortaöğretimde ise 28'dir." Açıklamada, MEB tarafından "bu gazetenin son 2 yıldır sürdürdüğü yalan ve iftira içeren haberlerine" ilişkin yasal takibat başlatılacağı ifade edildi.Haber7

Blogger tarafından desteklenmektedir.