MEB DEN ÖĞRETMEN PERFORMANS AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklama ile öğretmen performans değerlendirmesine açıklık getirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada gazetelerde yer alan Ak Öğretmen Kriteri Geldi haberlerinin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada öğretmenlerin performans değerlendirmesinin belgeye dayalı olacağı, düzenlemenin nesnelliği ile kuşkuya düşülecek bir durum olmadığı belirtildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada aday öğretmenlerin üç aşamalı adaylık eğitimine tabi tutuldukları, bu eğitimlerin herhangi birinde iki defa başarısız olan öğretmenlerin görevine son verildiği bildirildi. 

Aday öğretmenlere uygulanan üç aşamalı adaylık eğitiminin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile sabit olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde aday öğretmenlerle ile düzenlemenin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na uygun şekilde yapıldığına dikkat çekildi. 

Yönetmeliğe göre aday öğretmenler ilk önce performans değerlendirmesine tabi tutulacaklar. Performans değerlendirmesinde başarılı olan aday öğretmenler daha sonra yazılı sınava girecekler. 

Gerek görülmesi halinde aday öğretmenlere sözlü sınav da uygulanacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, performans kriterlerinin öğretmenliğin olmazsa olmaz niteliklerinin ölçülmesinden ibaret olduğu belirtildi. .kamusosyal

Blogger tarafından desteklenmektedir.