MEB DEN 24 NİSAN AÇIKLAMASI

Bakan Avcı, Öğrenciler, illa 'tatil' diyorsa TEOG sınavları vesilesiyle arkasından cumartesi ve pazar geldiği için zaten 5 gün var" dedi. 

AK Parti Eskişehir milletvekili adayları tanıtım toplantısına katılmak için kente gelen Avcı, gazetecilerin soruları yanıtladı. Avcı, bir gazetecinin " 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ertesi günütatil olacak mı?" sorusunu, "Yönetmelik değişikliğinden sonra 23 Nisan tatil, 24 Nisan tatil değil. 

Öğrenciler, illa 'tatil' diyorsa Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavları vesilesiyle arkasından cumartesi ve pazar geldiği için zaten 5 gün var. Pek çok ilimizde kar engeli ve hava muhalefeti yüzünden zaman zaman okullarımızı tatil etmek zorunda kaldık. 
Onu da telafi etmemiz lazım" diye yanıtladı. Başka bir soru üzerine Avcı, Eskişehir'de yapımına devam edilen statla ilgili gelişmeler değindi. Eskişehirspor'un gelecek sezon maçlarını 33 bin kişilik, uluslararası standarttaki yeni statta yapacağını anlatan Avcı, "Eski stadımızın yerinde de daha önce açıkladığımız gibi şehir parkı yapılacak.

'Park kelimesini neden kullanmıyorsunuz?' diyorlar. Literatürümüzde 'millet bahçesi' diye Cumhuriyet'in ilk yıllarında hatta Cumhuriyet'ten önce de kullanılan çok güzel bir tabir var. Onun için 'millet bahçesi' tabirini kullandım. Orası Eskişehir halkının istifade edeceği büyük, güzel bir park olacak" ifadesini kullandı.haber7


Blogger tarafından desteklenmektedir.