ADAY ÖĞRETMENLERE İKİNCİ BİR ŞANS DAHA VERİLECEK

Bakan Nabi Avcı, İstanbul’da “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Projesi”nin kapanış konferansına katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Aday öğretmenlere ikinci bir şans Bakan Avcı, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde aday öğretmenlerle ilgili yapılan düzenlemeye ilişkin ise şunları kaydetti:

 “Aday öğretmenler, bir yıl sonunda zaten bir değerlendirmeye tabi tutuluyorlardı. Şimdi biz bu değerlendirmenin yazılı ve sözlü mülakat olarak nasıl yapılacağını, birinci yılın sonunda yapılan değerlendirme sonucunda başarısız olanlar daha önceki uygulamaya göre ayrılıyorlardı. 
Bu yönetmelikle ikinci bir imkân çıkarmış olduk. Yani birinci yılın sonunda yapılan değerlendirmenin sonunda 50 puan alan bir öğretmenimiz yapılacak değerlendirmeler sonucunda ikinci bir yıl tekrar staja alınıyor. 

İkinci yıl şansı verilmiş oluyor. İkinci yılda, okulda başarılı olamamıştır diye başka bir okulda başarılı olur düşüncesiyse bu yönetmelikle ikinci bir şans tanınmış oluyor, yapılan değişiklik bu.” MebPersonel

Blogger tarafından desteklenmektedir.