TATİL SONRASI SINAV MARATONU BAŞLIYOR

İkinci dönem 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 29-30 Nisan'da ortak sınavlara girecek. 

Mazeret sınavı da 16-17 Mayıs'ta yapılacak. Sınav sonuçlarının haziranda açıklanması planlanıyor. Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 15 Mart Pazar, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran'da 5 oturumda gerçekleştirilecek. 

Okul sütü yeniden başlıyor Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlıkları tarafından ortaklaşa hazırlanan ve 2011 yılında uygulamaya konulan "Okul Sütü Programı", 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında tekrar uygulanmaya başlanacak. 

Süt, çocuklara, pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada 3 gün dağıtılacak. Program, Bakanlar Kurulu kararı gereğince, resmi-özel anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik uygulanıyor. 

Programdan, 5 milyon 848 bin 375'i veli izni olan, 552 bin 741'i veli izni olmayan öğrenci olmak üzere toplam 6 milyon 401 bin 116 öğrencinin yararlanması hedefleniyor. Bu arada, okul sütünün yanında verileceği açıklanan kuru üzüme ilişkin de çalışmaların sürdürdüğü bildirildi.haber7

Blogger tarafından desteklenmektedir.