EN GENÇ TÜRK PROFESÖRÜ İNGİLTERE'DE MANŞET OLDU

Türkiye’nin en genç profesörlerinden biri olan Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Atalar, İngiltere’de iş dünyasının nabzını tutan İngiltere’nin Başkenti Londra’da yayın hayatını sürdüren Business UK Magazine Dergisi’nde manşetten haber oldu. 

Dergide Prof. Dr. Ömer Atalar için Akademik kariyer basamaklarını emin adımlarla çıktığı ve 21 uluslararası 19 ulusal makalesinin bulunduğu ifadeleri kullanıldı. Dergi, Atalar için; “Çevresindeki herkesin büyük saygısını sevgisini kazanmış bir isim. 

Başarısının sırrı ‘azimli, gayretli ve planlı çalışmak’ olarak özetliyor. Türkiye’nin En genç Profesörü ben değilim benim gibi olan başka genç profesörlerde var diyecek kadar da alçakgönüllü.” İfadelerini kullandı. 

Dergideki haber şöyle devam etti: Gazete ve Dergimizle ilgili düşüncelerini, ziyaretleri sırasında bizlerle paylaşan Prof. Dr. Ömer Atalar şunları ifade etti: ‘‘Gazete ve derginiz beni çok duygulandırdı. Son 10 yılı aşkın bir süredir Ülkemizin ‘toparlanarak özüne dönüşünde’, herkese çok önemli görevler düşüyor. Sizler de bin bir fedakârlıkla İngiltere’ de ve böyle bir dönemde, vazifenizi en iyi şekilde icra ediyorsunuz. 

Büyük bir özveri, cesaret ve Vatan sevgisi örneği gösteriyorsunuz. Bizi millet olarak her alanda geciktirmenin gayreti, içeride ve dışarıda her zaman olmuştur. Şahsım da akademik hayatım boyunca ‘‘çok gençsin, olmaz’’ engeli ile çok karşılaştım. Bizler Fatih’ in torunlarıyız ve gençlik yıllarımızı elbette dedelerimizin bizlere yüklediği mesuliyetle harcayacağız. 

 Ülkemizi hep daha ileriye doğru götürmenin gayreti içerisinde olacağız. Gençliğimizi ve gençlerimizi nimet bilip değerlendireceğiz. Enerji, dinamizm, cesaret ve birikimimiz yüksek. Bunu en mükemmel şekilde vatanımıza hizmette kullanma noktasında memuruz. 

Yaşamımıza değer katan, bu ihlaslı yürüyüş, hatta koşuştur. Yani sizin gibi idealist gençlerimizin, arkadaşlarımızın bu işi başlatmış olması, beni hem çok duygulandırdı, hem de çok heyecanlandırdı. Kabul ederseniz bir kardeşiniz olarak, size her konuda destek olmayı çok isterim. İngiltere’ de koca yürekli 3 Türk genci bir meşale yakmış, biz de varız diyor. 

Ülkemizin ve bütün dünya Müslümanlarının hatta bütün mazlumların sesi olmayı hedefliyor. Bu büyük bir iştir. Takdiri fazlasıyla hak ediyor. Türkiye’mizin 2023 hedeflerine önemli katkılar sağlayacak işler yapacağınızı düşünüyorum. Bizler de, Ülkemizde sizlerin sesi olacağız ve her konuda elimizden ne geliyorsa katkı sağlayacağız. 

Bizlere göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı da teşekkür ediyor, yayın hayatınızın çok başarılı olacağına inanarak, muvaffakiyetler diliyorum.’’haber7

Blogger tarafından desteklenmektedir.