YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE BİRÇOK İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle birçok ilde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.


AFYON 
Yoğun kar yağışı Afyonkarahisar'da okulların bir gün tatil edilmesine neden oldu.

ANKARA
ankara Valiliği, başkenti etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle yarın ve perşembe günü ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu. 


DENİZLİ 
Yoğun kar yağışı Denizli'de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İlk ve orta dereceli okullar için Denizli Valiliği tarafından bugün verilen tatil kararı; kar kalınlığının 20- 40 santim arasında değiştiği kentte 7 Ocak Çarşamba günü de dahil edilerek uzatıldı. Bugün yapılması planlanan THY'nin İstanbul-Denizli ve Denizli-İstanbul seferleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. 

Kent genelinde, eskiden köy olan çoğu mahallenin yolları kar nedeniyle kapandı. Dün akşam başlayan kar yağışı, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne dönüştürülen bir çok köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. İl genelindeki 363 mahallenin 300'den fazlasının yolunun kapandığı kaydedildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kapanan mahalle yollarını açmak çalışma başlattı. 

ÇORUM 
Çorum Valisi Ahmet Kara, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta okullar ile kamuda çalışan halime ve engelliler için verilen tatil kararının bir gün daha uzatıldığını bildirdi. Vali Ahmet Kara, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta okullarla kamuda çalışan halime ve engelliler için verilen tatil kararının bir gün daha uzatıldığını belirtti. 

 Vali Kara, gece başlayan ve sabah saatlerinde tipi şeklinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle bugün okulların tatil edildiğini hatırlattı. Yarın da aynı olumsuzlukların devam edebileceği düşüncesiyle merkez ve 13 ilçede İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul öncesi, ilk ve ortaokulların tatil edilmesine karar verildiğini ifade eden Vali Kara, kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılacağını kaydetti. 

KASTAMONU'DA OKULLAR YARIN DA TATİL 
Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ve yarın ara verildi. SİVAS Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun, il genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime yarın ara verilmesini kararlaştırdığı belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi. 


KONYA VE KARAMAN 
Konya'nın Ilgın ve Halkapınar ilçeleri ile Karaman'ın kent merkezinde eğitime yarın ara verilecek. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, etkili olan kar yağışı nedeniyle Konya'nın Ilgın ve Halkapınar ilçelerinde Çarşamba günü ara verilmesi kararlaştırıldı. Karapınar'da ise taşımalı eğitim alan öğrenciler yarın tatil yapacak, ilçe merkezinde eğitim devam edecek. Karaman'da ise İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın merkezdeki tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Açıklamada, "İlimiz merkez ve merkeze bağlı tüm okullarda 7 Ocak Çarşamba günü uygun olmayan hava koşulları nedeni ile eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

KOCAELİ 
Kocaeli'nde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi. Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dün geceden beri kentte etkili olan yoğun kar yağışının yarın da devam edeceği belirtilerek, hava sıcaklığının da en yüksek sıfır derece olacağı belirtildi. Elverişsiz hava şartlarının mağduriyete yol açmaması amacıyla rehabilitasyon merkezleri dahil, il genelindeki anaokulları ile ilkokul ve orta öğretimde eğitime 1 gün süreyle ara verildiği vurgulanan açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi. 

 KAYSERİ'NİN 2 İLÇESİNDE OKULLARA KAR TATİLİ 
Kayseri'nin Sarız ilçesinde kötü hava koşulları yüzünden ilk ve orta dereceli okullar Çarşamba ve Perşembe, Bünyan ilçesinde ise Çarşamba günü tatil edildi. Kent merkezinde kar kalınlığı 5 santimetre, Erciyes eteklerindeki Melikgazi ilçesi Hisarcık ve kıranardı mahallelerinde 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışının devam ettiği Kayseri ve ilçelerinde Valilik, yarın akşam saatlerine kadar devam edeceği tahmin edilen kar yağışı nedeniyle vatandaşları ve ilgilileri uyardı. 

SAKARYA 
Sakarya'da kar yağışı nedeniyle kent genelindeki tüm okullarda eğitime iki gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında yarın ve perşembe günü eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. Kentte, bugün de taşımalı eğitim yapan okullar tatil edilmişti. 

BURSA 
Bursa'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin 07 Ocak 2015 Çarşamba tatil edildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi. 

UŞAK 
Uşak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki ilk ve orta dereceli okullar ile Eşme ilçesindeki okullarda eğitime bir gün ara verildi. Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, Uşak Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında belirtilen hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında Eşme ilçesinde eğitime 07 Ocak Çarşamba ara verildiği bildirildi. Ayrıca, il genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki ilk ve orta dereceli okullarda da yarın eğitime ara verildiği kaydedildi. 

YALOVA 
Yalova'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, hava sıcaklığındaki aşırı düşüş ve kar yağışı nedeniyle milli eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında, eğitime yarın bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. 

ZONGULDAK 
Zonguldak'ta, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın için 1 gün tatil edildi. Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 40 santime ulaştı. Yüksek mahallelerdeki yollarda ulaşım zaman zaman aksadı. Zonguldak- İstanbul ve Zonguldak- Ankara karayollarında ise kar nedeniyle TIR'lar zaman zaman bekletiliyor. 
Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada ise beklenen kar ve don olayı nedeniyle il merkezi, merkeze bağlı beldeler, Kozlu, Kilimli, Devrek, Ereğli ve Gökçebey ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar yarın 1 gün tatil edildi. Kamuda çalışan hamile ve engellilerin de izinli sayılacağı bildirildi.
OSMANİYE 
Osmaniye’de il genelindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime olumsuz hava şartları nedeniyle 1 gün ara verildi. Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “7 Ocak 2015 Çarşamba günü oluşacak olumsuz hava şartlarından dolayı il genelindeki tüm okullarda eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir” denildi.Haber7

Blogger tarafından desteklenmektedir.