DOĞA KOLEJİ ULUSAL ONLINE AKIL KÜPÜ MATEMATİK YARIŞMASI

Beşincisi düzenlenen Akıl Küpü Online Matematik Yarışması, "2014 Beyin Yılı" temasıyla Türk Nöroloji Derneği'nin desteği ile gerçekleştiriliyor. 

Fermat, Gauss, Euclid, Fibonacchi bölümlerinden oluşan yarışmamız; günlük hayatla iç içe geçmiş sorular soruyor, sorarken öğretiyor. Sen de genel kültürüne güveniyorsan, matematiksel tahmin ve akıl oyunlarında iyiysen, yarışmaya katıl. Hem eğlen, hem öğren. 

Online gerçekleştirilecek yarışmada öğrencilerimizi gelişen teknolojiyi doğru kullanmaları adına yönlendirmenin yanı sıra, günlük hayatta kullandıkları matematiğe dikkat çekiyor. Analitik düşünce bir noktada bireyin karşılaştığı problemlere üretebileceği çözümün sayısının birden fazla olması şeklinde tanımlanabilir. 

Yine de analitik düşünceyi sadece problemlere üretilen sonuçlar olarak da tanımlamak onu bu şekilde sınırlandırmak yanlış olabilir. Analitik düşünce bir hayat tarzıdır. Her konuda, her yerde analitik düşünceyi kullanırız ve analitik düşünceyi kullanarak günlük hayatımızı olabildiğince kolaylaştırırız. 

Bizler de öğrencilerimizin analitik yeteneklerini geliştirmeyi amaç edindiğimiz çalışmada, onların günlük yaşamda karşılaşabilecekleri tarzda sorulara farklı stratejiler geliştirmelerini bekliyoruz. Online gerçekleştirilecek yarışmada öğrencilerimizi gelişen teknolojiyi doğru kullanmaları adına yönlendirmenin yanı sıra, günlük hayatta kullandıkları matematiğe dikkat çekmek istiyoruz. 

Farklı bölümlerden oluşan yarışma ile öğrencilerimizin matematiğe bakışlarına olumlu bir etki yaratmayı amaçlarken, birbirinden eğlenceli ve öğretici sorularla, sorarken öğretmeyi amaçlıyoruz. Analitik düşünce bir noktada bireyin karşılaştığı problemlere üretebileceği çözümün sayısının birden fazla olması şeklinde tanımlanabilir. 

Kısaca yarışma ile ilgili bilgi vermek gerekirse; Ulusal Online Akıl Küpü Matematik yarışması bu yıl dört aşamadan oluşuyor, her aşama ise 7 sorudan. Yarışmanın dört bölümünü; matematik genel kültür soruları, geometri soruları, akıl oyunları soruları ve günlük yaşam problemleri oluşturuyor. Sınava katılım 22 Aralık - 19 Şubat tarihleri arasında katılımcının istediği bir zamanda yapılabilir. 

Sınavın tüm bölümlerinin art arda yapılma zorunluluğu ya da aynı gün yapılma zorunluluğu yoktur. Her bölümü katılımcı istediği bir zaman diliminde uygulayabilir. Yarışmaya katılım için http://www.dogakoleji.com/sinavlar/akilkupu adresindeki başvuru formu eksiksiz ve tamamen doğru olarak doldurulmalı ve kayıt yapılmalıdır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.