BÜTÇEDE EN BÜYÜK PAY YİNE EĞİTİME

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından Meclis Genel Kuruluna sunuldu. Bütçede en büyük pay, yüzde 18.5 ile yine eğitime tahsis edildi. 

2015 Merkezi Yönetim Bütçesi ve 2013 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay raporları görüşmeleri, TBMM Genel Kurulu'nda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in milletvekillerine sunumu ile başladı. 

Bakan Şimşek, küresel ekonominin hala sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, Avro Bölgesi'nin yavaş büyümesinin devam edeceğini ifade etti.

Bakan Şimşek, gelişmekte olan ülkelerdeki büyümenin yavaşlamasına işaret ederek, "Jeopolitik gerginliklerin artması küresel ekonomik görünümü aşağı çekmiştir. 2013 yılında hedeflediğimiz gibi yüzde 4 büyüyen Türkiye ekonomisinin 2014 yılında bir miktar yavaşlayarak, yüzde 3,3 büyüyeceğini tahmin ediyoruz. 

Bugün 3. çeyrek rakamı açıklandı, yüzde 1,7. Yüzde 3,3'lük tahminde yüzde 2,2 büyüme var. Buradaki sapma tarım sektöründen kaynaklanıyor. Orta Vadeli Program'da öngörülen büyüme hedefine yakın bir büyüme öngörüyoruz. Aşağı yönlü revizyon sadece Türkiye'ye özgü bir durum değildir. 

Uluslararası Para Fonu (IMF) 2014 yılı büyüme tahminlerini hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler için iki kez aşağı yönlü revize etmiştir. Türkiye'nin 2014 yılı büyüme performansı Latin Amerika'daki gelişmekte olan ülkeler için öngörülen yüzde 1,3, gelişmekte olan Avrupa ülkeleri için yüzde 2,5, Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkelerin yüzde 2,7'in üstündedir" dedi. 

Bakan Şimşek, bütçede en büyük payın yüzde 18.5 ile yani 87.5 milyarla yine eğitime tahsis edildiğini ekledi.sabah

Blogger tarafından desteklenmektedir.