MEB YARDIMCI DERS KİTABI KONUSUNDA ÖĞRETMENLERİ UYARDI

Milli eğitim Bakanlığı, yardımcı ders kitabı alınmasına yönelik veli ve öğretmenleri mecbur tutan öğretmenleri uyardı. Bakanlık, yayınevi sahibinin ideolojisinin yardımcı ders kitapları aracılığıyla öğrencilere empoze edilmeye çalıştığını belirterek yardımcı kaynak kitaplar üzerinde MEB denetimi ve Talim Terbiye Kurulu onayının yeniden getirilmesi için çalışma başlattı. 


YÜZDE 70’İ CEMAATİN ELİNDE 
Sabah gazetesinin haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bir raporda, okullarda ders kitaplarının devlet tarafından ücretsiz dağıtılmasının ardından yayınevlerinin yardımcı kaynak adı altında ve öğretmenler aracılığıyla okullara girdiği belirtildi. Hiçbir denetimden geçmeyen kaynak kitapların, her yayınevinin siyasi görüşüne göre oluşturulmuş içeriklerle öğrencilere ulaşmaya başladığı vurgulandı.

 Yardımcı kaynak pazarında 100’den fazla farklı yayınevi bulunuyor. Bunlardan 31’i cemaate bağlı ve toplam pazarın cirosunun yüzde 70’ini elinde bulunduruyor. Cemaatin dışında kalan 56 farklı yardımcı kaynak yayınevi toplam 5 bine yakın yayın üretiyor. Bakanlık raporunda, yardımcı ders kitaplarının mutlaka Talim Terbiye Kurulu onayından geçirilmesi, haksız kazançlarla ilişkin olarak da mali denetimin yapılması gerektiği belirtildi.

MÜDÜR VE ÖĞRETMENLERE UYARI 
Velilerin okullarda zorunlu olarak aldırılması önerilen yardımcı ders kitaplarına ilişkin şikâyetlerin artması üzerine Rehberlik ve Denetim Başkanlığı da harekete geçti. Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala, okullarda müdürler ve öğretmenlerin devletin dağıttığı kitaplar dışında velileri yardımcı ders kitabı almaya mecbur bıraktığına dair bakanlığa şikâyetler geldiğini belirterek, tüm okulları bu kitapların tavsiye edilmemesi ve kullanılmaması yönünde uyardı. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yardımcı ders kitaplarını yasaklamak yerine Talim Terbiye Kurulu’nun denetimine almak üzere çalışma yaptığı öğrenildi.

Blogger tarafından desteklenmektedir.