EF EDUCATİON FİRSTTEN DÜNYANIN İLK ÜCRETSİZ STANDART İNGİLİZCE DİL TESTİ

Bu sene 50. yılını kutlayan, yurtdışı dil eğitiminde dünya lideri EF Education First benzerlerinin aksine ücretsiz olan, dünyanın ilk standart İngilizce dil testi EF Standard English Test (EFSET)’i tanıttı. Testi efset.org adresinde ücretsiz olmak mümkün. 

Günümüzde hemen herkes bir işe veya üniversiteye giriş, kişisel gelişim gibi farklı amaçlarla dünyanın dört bir yanında kabul edilen İngilizce testleriyle İngilizce seviyelerini belgeliyor. Bu amaca yönelik kullanılan geleneksel testlerden birinden sertifika alabilmek için yalnızca belirlenen zaman ve yerlerde ve sınav başına 300 dolardan başlayan fiyatlarla yapılan testlere girmek gerekiyor. 

Bu sınavlara girmek için bazen kısa süreliğine başka bir şehre, hatta başka bir ülkeye yolculuk yapmayı göze almak gerekiyor. EF Education First hazırladığı EFSET testiyle, dünya çapında İngilizce öğrenmekte olan iki milyara yakın insanın hayatını kolaylaştırmayı ve hiçbir maliyet olmaksızın en doğru şekilde İngilizce seviyelerini ölçmelerine olanak tanımayı hedefliyor. 

Yedi gün 24 saat online olarak erişime açık olan EFSET testiyle, İngilizce öğrenmekte olan öğrenciler son derece üst düzey bir standart İngilizce testine ücretsiz erişim kazanıyor. EFSET daha önce geniş ölçekli İngilizce testi uygulamalarının oldukça maliyetli olduğu okullar, özel ve kamu kuruluşları gibi yerler için de önem taşıyor. 

EF, önümüzdeki yıllarda EFSET’i resmi olarak kabul gören İngilizce sertifikası olarak tanımayı planlayan kuruluşlarla birlikte çalışmayı hedefliyor. Böylece EF, milyonlarca öğrenci ve çalışan için bulunmaz bir fırsat sunacak. 

EFSET, yalnızca üst düzey, ücretsiz ve online bir İngilizce dil testine erişim sağlamakla kalmıyor. Aynı zamanda test içeriğini sınav olan öğrencinin doğru ve yanlış verdiği cevap kalıplarına göre anlık olarak belirleyebilen Bilgisayarlı Adaptif Çok Aşamalı Test uygulamasının kullanıldığı ilk standart İngilizce dil testi olma özelliğini taşıyor. Bu özellik başlangıçtan ileri seviyeye tüm yeterlik düzeylerinde doğru ölçüm yapılmasını sağlıyor. 

Dünya çapında kabul edilen öncelikli standart olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Sınıflandırılması CEFR’ye uyumlu olan EF not baremi, 0-100 arasında puanlamasıyla net ve anlaşılması kolay bir ölçüm sağlıyor. EF Education First’ün araştırma ve inovasyondan sorumlu kolu olan EF Learning Labs Direktörü Yerrie Kim şöyle konuşuyor: “EFSET, standart dil sertifika testleri konusunda uzun zamandır kabul edilegelmiş varsayımları yıkıyor. 

İngilizce becerilerini nerede, ne zaman ve niçin sınava tabi tutacakları konusunda karar verme gücünü testi yapanın elinden alıp öğrencinin eline veriyor. EF Learning Labs, EFSET’i geliştirirken dünyanın tanınmış sertifika sınavlarının hazırlanmasında rol oynamış olan, dil değerlendirme, büyük ölçekli test teknikleri ve psikometri alanında önde gelen uzmanları ile işbirliği yaptı.

Blogger tarafından desteklenmektedir.