EK YERLEŞTİRMENİN EN GÖZDE MESLEKLERİ TURİST REHBERLİĞİ VE HOSTESLİK

Ek yerleştirme heyecanının yaşandığı şu günlerde öğrencilerin ve ailelerin en çok araştırdıkları mesleklerin başında Turist Rehberliği ve Kabin Memurluğu (Hosteslik) geliyor. 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre adaylar, 2014-ÖSYS ek yerleştirme tercihlerini 18-25 Eylül 2014 tarihleri arasında internet üzerinden bireysel olarak yapacaklar. 

Kapadokya Meslek Yüksekokulu yetkilileri bu seneki ek yerleştirmenin en gözde mesleklerinin turist rehberliği ve hosteslik olacağını belirterek, turist sayısının artmasıyla turizm yatırımlarının hız kazandığını, ülkemize gelen turistlerin milliyetlerinin çeşitlendiğini ve alternatif turizm faaliyetlerinin geliştiğini ifade ettiler. 

Aynı zamanda havacılık sektörünün her geçen gün yetişmiş elemana ihtiyaç duyduğunu, özellikle de eğitimli ve yabancı dil düzeyi yüksek kabin memurlarına uzun yıllar ihtiyaç olacağını açıkladılar. 

UZAKTAN ÖĞRETİM İLE TURİST REHBERLİĞİ EĞİTİMİ Turist sayısının her geçen gün artması yabancı dil bilgisi üst düzeyde olan, tarihi ve kültürel birikime sahip turist rehberi ihtiyacını artırıyor. 2023 vizyonunda 50 milyon ziyaretçi 50 milyar dolar geliri hedeflenen sektörde turizm alternatiflerini geliştirilerek turizmden alınan payın artırılması çalışmaları devam ediyor. 

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da faaliyet gösteren Kapadokya Meslek Yüksekokulu Turist Rehberliği eğitimine yepyeni bir yaklaşımla Türkiye’nin ilk Turist Rehberliği Uzaktan Öğretim programı açtı. 

Turist Rehberliği uzaktan öğretim programı çeşitli nedenlerle örgün öğretime devam edemeyen her yaştan öğrenci adayına yeni bir kariyer imkânı sunuyor. Uzaktan eğitimin yanında örgün olarak da yürütülecek olan programın kadrosu da oldukça zengin, turizm alanında Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri ile sektörün deneyim sahibi turist rehberleri ve yöneticileri programı destekliyorlar. 

BÜYÜYEN HAVACILIK SEKTÖRÜNDE EĞİTİMLİ HOSTESLERE İHTİYAÇ ARTIYOR 
Kapadokya Meslek Yüksekokulu yetkilileri, Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörünün havacılık olduğunu ve sektörün iş arayan gençlerin gözdesi olduğunu belirterek, “Türkiye Sivil Havacılık sektörü son yıllarda hızla büyüyor. 2013 yılı sonu itibariyle havacılık sektöründe yolcu sayısı yüz elli milyona, aktif havaalanı sayısı elli ikiye ulaştı. 

Sivil havacılık sektörü büyürken yetişmiş elemana duyulan ihtiyaç da aynı oranda arttı. Sektörde 2003 yılında 65.000 civarında olan çalışan sayısı 2013 yılı sonu itibariyle 167.000’i aştı. Ülkemizin bayrak taşıyıcı firması olan Türk Hava Yolları başta olmak üzere özel havayolu şirketlerinin rekor sayıdaki uçak siparişleri ve İstanbul’a yapılacak 150 milyon yolcu kapasiteli üçüncü havalimanı, söz konusu büyüme öngörülerini doğruluyor. 

İstihdam projeksiyonlarına göre en önemli açığın hosteslikte olduğu görülüyor” şeklinde değerlendirmelerde bulundular. Sektörün öncü eğitim kurumlarından ve bu alanda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından eğitim vermeye yetkilendirilmiş tek yükseköğretim kurumu olan Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nun yaptığı personel ihtiyacı analizine göre en önemli açık hosteslikte! 

Kapadokya Meslek Yüksekokulu rehberlik uzmanları, ek yerleştirme döneminde öğrencilerin özellikle dikkatli olmalarını ve geleceklerini düşünerek tercih yapmaları gerektiğini belirttiler. Konuyla ilgilenen adaylar ayrıntılı bilgiye www.kapadokya.edu.tr adresinden ya da 0384 353 5009 numaralı telefondan ulaşabilirler.milliyet

Blogger tarafından desteklenmektedir.