TOYOTA TÜRKİYE’DEN TEKNİK EĞİTİME ÖRNEK DESTEK

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş, sosyal sorumluluk anlayışı ve topluma katkı faaliyetleri çerçevesinde uygulamalı teknik eğitimin kalitesinin artmasına katkı konusunda verdiği desteği hız kesmeden sürdürüyor. 

Öğrencilerin uygulamalı eğitimlerini yeni teknolojiyi takip ederek gerçekleştirebilmeleri amacıyla üç yıllık dönemde (2014-2015-2016) toplam 31 ilde yerleşik meslek yüksek okulları, meslek liseleri ve üniversitelerin mühendislik bölümlerine bağışlanmak üzere belirlenen 62 otomobil, 109 motor ve 124 şanzıman Toyota Türkiye tarafından ilgili okullara teslim edilmeye başlandı. 

Eğitim amaçlı araç ve ekipman bağışı için Toyota Türkiye Sakarya üretim tesisleri konferans salonunda düzenlenen törene ilk etapta 2014 yılı için belirlenen ve Türkiye’nin 18 ilinden gelen 22 okulun temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğretmenler ile Toyota Türkiye fabrikasının üst yönetimi katıldı. Törende teknik eğitime destek amacıyla verilen araç ve ekipmanlar, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer, Baş Koordinatör ve Genel Müdür Danışmanı Hiroshi Kato, Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yasuhiko Ishibashi ve Finans ve İdari İşler Direktörü Tamer Beksan katılımları ile ilgili okulların yöneticilerine teslim edildi.

Törenin ardından okullardan gelen idareciler Toyota Türkiye fabrikasını gezdiler. Törende konuşma yapan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer, Türkiye’de kalifiye işgücüne olan ihtiyacın sürekli artmakta olduğunu belirterek sadece otomotiv sektöründe değil, tüm sektörlerde büyük ihtiyaç duyulduğunu belirtti. 

“Ülkemiz eğitimine katkıda bulunarak teknik eğitimin en iyi şartlarda gerçekleşmesi ve meslek liselerinde, meslek yüksek okullarında ve üniversitelerin mühendislik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin tam donanımlı olarak yetişmesi için katkıda bulunmaya çalışıyoruz, bundan sonra da desteğimizi sürdüreceğiz” dedi. 

 Törende; Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı da bir konuşma yaptı. Sandıkçı konuşmasında, teknik eğitimde teoriğin yanı sıra uygulama yapmanın da çok büyük önem taşıdığını belirtti. “Pratik eğitim için Toyota tarafından sağlanan ekipmanlar, eğitim kalitesini arttıracaktır. Her zaman yanımızda olduğunu gösteren Toyota’ya bu girişiminden dolayı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

 Ekipman Desteği 31 İli Kapsıyor Sakarya başta olmak üzere toplam 31 ildeki üniversite, meslek yüksek okulu ve meslek liselerine yapılacak ekipman bağışları ile birlikte şirketin bugüne kadar yaptığı teknik eğitime katkı, yüzün üzerinde araç, bine yakın motor ve şanzımandan oluşuyor. 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., pratik eğitimin kalitesinin artmasına katkı sağlayacak ekipman bağışlarını üç yıl boyunca sürdürecek. Toyota Türkiye, 2005 yılından bu yana topluma katkı faaliyeti olarak teknik proje yarışması, trafik güvenliği resim yarışması, çocuklar için çevre turu ve trafik okulu gibi diğer sosyal sorumluluk faaliyetlerini de her yıl geliştirerek gerçekleştirmeye devam ediyor.

Blogger tarafından desteklenmektedir.