ÜCRETLİ YA DA USTA ÖĞRETİCİ OLARAK GÖREV YAPANLAR 40 YAŞINI DOLDURMUŞ OLSA DA MEB İLK ATAMASI YAPILABİLECEK

Danıştay bir öğretmenin başvurusu üzerine aldığı kararda "Usta öğreticinin atamasında 40 yaş şartı aramak hukuka ve hakkaniyete aykırı" dedi. 

MEB'e bağlı bir anaokulunda usta öğretici olarak görev yapan bir öğretmen 2009'da ilk atama için başvuru yaptı. Başvuru tarihinde 40 yaşından gün almamış olan öğretmen, atama tarihinde 40 yaşından gün aldığı için başvurusu reddedildi. Öğretmen olayı mahkemeye taşıdı ancak 10. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. 

Öğretmen bu kez temyize gitti. Sabah gazetesinden Safure Cantürk'ün haberine göre; Temyiz talebini kabul eden Danıştay 12'nci Dairesi, mahkemenin kararını bozdu. Danıştay kararında "MEB bünyesinde usta öğretici olarak görev yapmış ve yapmakta olan kişilerin '40 yaşından gün almamış olmak' koşulunu ilk defa usta öğretici olarak istihdam edildikleri tarih itibariyle taşımalarının yeterli olduğu, sonradan öğretmen olarak atanırken yaş koşulu aramanın hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu sonucuna varılmıştır" denildi. 

Yaklaşık 100 bin öğretmen MEB'e bağlı örgün eğitim kurumlarında usta öğretici ve ücretli öğretmen olarak görev yapıyor. Karar 40 yaş üstü dershane öğretmenleri için de umut oldu.MİLLİYET

Blogger tarafından desteklenmektedir.