TÜRKİYEDEKİ SURİYELİ ÖĞRENCİLERE MEZUNİYET BELGESİ

Türkiye'deki Suriyeli öğrenciler için Libya müfredatına göre yapılan üniversiteye hazırlık sınavında başarılı olanlara mezuniyet belgeleri verildi. 

Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, bakanlığın çalışmalarına işaret ederek, "Suriyeli kardeşlerimize yaşadıkları olumsuzlukları unutturmak, dostluğumuzu ve kardeşliğimizi pekiştirmek için üzerimize düşen her şeyi yapmaya gayret ediyoruz" dedi. 

Suriyeli sığınmacıların çoğunluğunun çocuklardan oluştuğunu kaydeden Büyük, "Bu yavrularımızın eğitimlerinin aksamaması için çocuklarımızın geleceğe en güzel şekilde hazırlanmasını önemsemekte, bu amaçla yapılan her türlü çalışmayı desteklemekteyiz" diye konuştu. 

 Bakanlığın koordinesinde kurulan eğitim alanlarında okul öncesinden 12. sınıfa kadar 55 binin üzerinde Suriyeli misafir öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini aktaran Büyük, ayrıca belediyelerin ve hayırseverlerin de desteğiyle oluşturulan mekanlarda Suriyeli öğrencilerin ara verdikleri eğitimlerinin telafi edildiğini kaydetti. 

Programda yapılan konuşmalarda, Suriyeli sığınmacılara yardımcı olan ülkelere teşekkür edildi. Daha sonra, Türkiye'de yaşayan Suriyeli öğrenciler için Libya müfredatına göre yapılan üniversiteye hazırlık sınavında başarılı olanlara mezuniyet belgeleri verildi. 2250 öğrencinin başvurduğu sınavların, Türkiye genelinde 14 merkezde, 52 Libyalı gözetmen ve Suriye Eğitim Komisyonu tarafından belirlenen 183 gözlemci kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Yetkililer, amaçlarının, Suriyeli öğrencilere hizmet ve onların eğitim seviyelerini dünya düzeyinde tutmak için fırsat tanımak olduğunu kaydetti. Türkiye'de eğitim gören bu Suriyeli öğrencilerin tüm masraflarının Suriye Eğitim Derneği tarafından karşılandığı bildirildi. Programda, Müsteşar Yardımcısı Büyük'e dernek yetkilileri tarafından bir plaket verilirken, Suriyeli öğrencilerden oluşan müzik grubu marşlar okudu. MİLLİYET

Blogger tarafından desteklenmektedir.