TEOG MAZERET SINAVI 14-15 ARALIKTA YAPILACAK

8’inci sınıf öğrencileri iyi bir liyese girebilmek için 28-29 Kasım’da Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve teknoloji, T.C İnkılap tarihi ile yabancı dil olmak üzere toplam 6 dersten sınava girdi.

İki gün süren sınavlarda her oturum 40 dakika sürdü ve öğrencilere 20’şer soru yöneltildi. Öğrencilere her oturum arasında yarım saat dinlenme arası verildi. İki gün süren maratonda 14 bin 407 sınav merkezi, 86 bin 25 salonda yapılan sınavda, 172 bin salon görevlisi de hizmet verdi. 

Öğrenciler, sınav salonlarına yanlarında kullanımı saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat haricinde, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın alındı. 

Bu sınavlara katılamayan ve geçerli bir mazereti olan öğrenciler için mazeret sınavları ise, 14-15 Aralık’ta yapılacak. Mazeret sınavları da her gün 3 olmak üzere toplam 6 oturum halinde bakanlık tarafından belirlenecek okullarda düzenlenecek. 

Telafi sınavlarının tamamlanması ile birlikte birinci dönem Merkezi Ortak Sınavları sona erecek. Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencileri ayrıca PYBS’ye girmeyecek, ortaöğretime yerleştirmeye esas puanıyla değerlendirilecek. 

Sonuçlar Ocak’ta açıklanacak İkinci dönem Merkezi Ortak Sınavları ise 28-29 Nisan’da aynı derslerden yapılacak. İkinci dönem telafi sınavları da 10-11 Mayıs’ta uygulanacak. İlk dönem sınav sonuçları ocak, ikinci dönem sonuçları ise haziran ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-okul üzerinden yayımlanacak. 

Öğrencilere sonuç belgesi gönderilmeyecek. Sınav itirazları, sonuçların açıklanmasından en geç 5 iş günü içinde yazılı olarak Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK’e yapılacak.

Blogger tarafından desteklenmektedir.