LİSEDE BİR DERS PROJESİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Lise müfredatına uygun konularda üniversite öğretim üyeleri ile lise öğrencilerinin buluşturan “Lise’de Bir Ders” adlı projeye, çok sayıda talep geliyor. 

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin 2010 yılında başlattığı proje kapsamında Türkiye’nin farklı illerindeki 210 lisede ders verildi. 2013-2014 öğretim yılındaki hedef ise 60 liseye ulaşmak. Üniversitelerin eğitim ve araştırmanın yanı sıra topluma fayda sağlama misyonlarının da olduğu düşüncesinden yola çıkan İstanbul Şehir Üniversitesi, liselere yönelik başlattığı "Lise’de Bir Ders" programına 2013-2014 öğretim yılında da devam edecek. 

Bir dersin üniversitede nasıl işlendiğini deneyimleme fırsatı buluyorlar İstanbulŞehir Üniversitesi öğretim üyeleri, "Lise’de Bir Ders" projesiyle Türkiye'nin farklı illerindeki lise öğrencilerinin bir dersine misafir oluyor ve üniversitede verdiği dersin bir benzerini öğrencileriyle paylaşıyor. 

2010 yılında başlayan proje kapsamında, şimdiye kadar 32 ilde, 210 lisenin 10500 öğrencisine ders verildi. Bu yıl 60 liseye ulaşmayı planladıklarını aktaran İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Ahmet Ademoğlu, “Üniversitelerin eğitim ve araştırma misyonlarının yanı sıra topluma fayda sağlama misyonlarının da olduğu düşüncesinden yola çıkarak liselere yönelik uzun soluklu bir proje başlattık.

İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyelerinin kendi alanları ile ilgili hazırladıkları bir ders saatlik sunumlarla yaptıkları buluşmalara, öğrenciler kadar öğretmenler de büyük ilgi gösteriyor. Öğrenciler de üniversite öğretim üyeleriyle tanışma fırsatı buluyor” dedi.MİLLİYET

Blogger tarafından desteklenmektedir.