OKULDA BAŞARI İÇİN İPUÇLARI

Yaş gruplarına göre öğrenme teknikleri ve yardımcı fikirlerden oluşan çalışmadan notları, tatil dönemlerinden sonra çocukların okula adaptasyonunu kolaylaştırmak için ebeveynlere yönelik önerileri de içeriyor. 

HP'nin indirilebilen bulmaca ve oyun yelpazesi aracılığıyla öğrenmenin nasıl eğlenceli kılınabileceği konusundaki ipuçları da çalışmada yer alıyor. Baskı Alın Yeni tabletler ve teknolojiler çocuklara içerikle etkileşim kurmaları için ilgi çeken bir yol sunarken araştırma, basılı notlardan öğrenmenin bilgiyi anlamada çok etkili bir süreç olabileceğini gösteriyor: 

•Öğrencilerin yüzde 70'inden fazlası basılı kaynaklardan somut olarak not aldıklarında daha iyi çalışma sonuçları elde ediyor 

•Öğrenciler öğretici materyallerin içerisine dalarken ya da odaklanırken yeni yollar bulmaya ihtiyaç duyuyorlar ve bu odaklanmaya her zaman ekran üzerinden olanak tanınmıyor •Basılı materyaller göze daha hoş görünürler. Bu sebeple çalışılacak notların baskısını almak uzun süre bilgisayar ekranına bakmaktan dolayı oluşan göz yorgunluğunun önüne geçmeye yardımcı olabilir. 

•Öğrenciler doğrudan bilgisayar ekranından okumaya kıyasıyla notların basılı kopyalarıyla daha rahat hissediyorlar. • Uzmanlar, ödevleri ya da raporları yazarken yaptığınız işi geliştirmenin en iyi yolunun her taslak ardından baskı almak olduğunu ve kağıt üzerinde düzeltme yapmak olduğunu belirtiyor. Böylelikle yapılan iş de geliştirilebiliyor. 

Yaş gruplarına göre öneriler 

• 7-10 yaşları arası - Bu yaş grubundakiler için okula dönmek ilgi çekici olabileceği gibi can sıkıcı da olabilir. Arkadaşlıkların ve sosyal becerilerin inşa edilmesi bu yaş için çok önemlidir. Bu yüzden çocuğunuzu tüm yaz dönemi boyunca görmediği arkadaşlarıyla yeniden bağ kurması için zaman ayırmaya teşvik ettiğinizden emin olun. Gelişimin bu evresindeyken çocuklar ebeveynlerinden ve öğretmenlerinin sözlerine olumlu yanıt vermeye eğilimliler. Dolayısıyla onlara bolca cesaret vermeyi unutmayın. 

•11-13 yaşları arası - Ergenlik çağının başında olanlar yaşıtları tarafından nasıl algılandıklarıyla ilgilenirler ve okula dönüş için hazırlanırlarken de en büyük endişelerinden biri yine bu olacaktır. İlerideki yıla hazırlanırken onları daha büyük bir rol oynadıkları konusunda cesaretlendirirken destek vermeyi unutmayın. 

•14-17 yaşları arası - Daha büyük ergenler sınav kaygıları ortaya çıktıkça ve gelecekteki kariyer seçimlerini düşünmeye başladıkça okula dönüşü ürkütücü bulabilirler. Ebeveyn olarak kızınızın ya da oğlunuzun nasıl hissettiğini hafife almayın, endişeleri ve konusunda onlarla konuşun ve önlerindeki zorlu yıl için hazırlanmalarına yardımcı olun. 

Çocuklar için öneriler 

1. Öğrenmeyi eğlenceli hale getirin Okul rutinine geri dönmenize yardımcı olacağı için aklınızı meşgul tutmak önemlidir. HP'nin sahip olduğu çok sayıdaki bulmacalar ve zeka oyunları alışmanızı kolaylaştıracaktır. En beğendiklerinizi seçmek ve baskısını almak için HPePrintCenter.com adresini ziyaret edin. 

2. Hobilerinizden geri kalmayın Yazın öğrendiğiniz yeni hobilerinizi yeni okul yılında da yapmaya devam edin. İster yeni bir dil öğrenmiş olun, ister yeni bir spor dalına veya aktiviteye başlamış olun ya da yaz aylarında okul dışından yeni arkadaşlar edinmiş olun, size sınıfta güven oluşturmanıza yardımcı olacak hayati beceriler öğrettiği aşikar! 

3. Zevk için okuyun Kendinize meydan okumak, akıcı okumayı sürdürmek, beyninizi aktif tutmak ve hayal gücünüzü kullanmak için keyif aldığınız ve okul saatleri dışında da okumak istediğiniz bir kitaptan şaşmayın. 

4. Motivasyonunuzu koruyun Öğrencilerin tamamı uzun yaz tatilinin ardından konsantre olamayacakları konusunda endişelenir. Okul hakkında en çok keyif aldığınız şeyleri düşünün ve gelecek yıl başarmak ve öğrenmek istediklerinizin bir listesini oluşturup baskısını alın. 

Okula tazelenmiş ve enerjik bir şekilde başlamanıza yardımcı olacak. 

5. Karnenize bir daha bakın Her ne kadar geçmişte kalan bir hatıra gibi gözükse de karnelerinize bakmak, gelecek yıl için hazırlıklı olmanın ve plan yapmanın en iyi yolu. Güçlü olduğunuz yanların yanı sıra eylül ayında odaklanmak isteyebileceğiniz herhangi bir alanı da hatırlamanıza yardımcı olacaktır. HP'nin indirilebilen zaman çizelgeleriyle yeni çalışma çizelgenizi bile planlayabilirsiniz. 

Ebeveynler için tavsiyeler 

1. Düzenli Olun Düzenli olmak ve gelecek okul yılı için hazır olmak bazen iç karartıcı olabilir. Kitap ve kırtasiyeden spor ve okul kıyafetlerine kadar ailenizin sonbahar için ihtiyaç duyduğu tüm eşyaların listesinin çıktısını alın. Yılın en başından iyi bir programa sahip olmak gelecek zorluklar için iyi hazırlanmış olmanızı sağlar ve çocukların rutine geri dönmesini kolaylaştırır. 

2. Anılarınızı kaydedin Çocuklarınızı tüm yaz hatıralarını toplamak ve okul dönmeden önce tüm deneyimlerini yansıtmaları için günlük ya da anı defteri tutmaya teşvik edin. Yazı yazmak ve analitik beceriler gibi okul için gerekli olan en önemli becerilerin eğlenceli ve doğal yollarla kullanılmasını sağlayacak.

3. Günlük rutin işlerinize geri dönün Eğlenmek için hala vakit yaratırken yaz bitmeden günlük rutin işleri yerine getirmek için önemlidir. Örgütsel beceriler, ekip çalışması, yaratıcılık ve yansıma gibi çocukların sınıftayken de ihtiyaç duyduğu yetenekleri beslemek için ev aktiviteleri yaratmaya çalışın. Ergenlik çağının başındakileri okula dönüş hazırlığı için sorumluluk alma konusunda cesaretlendirin. 

4. Eğitici oyunlar oynayın Zeka oyunları ve bulmacalardan aritmetik oyunları ve yapbozlara kadar hem eğlenceli ve ilgi çekici hem de beyni aktif tutmaya yardımcı olacak eğitici oyunları okul dışında da oynamaları için çocukları teşvik edin. 

5. Renklendirin! Araştırma renklerin öğrenmeyi geliştirdiğini gösteriyor. Çocuklar siyah-beyaz düşünmüyorlar. Okul dönemi başladığında, farklı amaçlar için farklı renkli kalemlerle metinlerin altını çizmesi için çocukları teşvik edin ve kalem kutularında renkli kalemler bulundurduklarına emin olun. 

Notların renkli baskılarını almak bilgiyi ezberlemeye yardımcı olmak için daha karmaşık materyalleri daha kolay sindirilebilen parçalara bölen görsel işaretler sağlayabilir.MİLLİYET

Blogger tarafından desteklenmektedir.