2015 ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE E-SINAV SİSTEMİ GELİYOR

Üniversiteye girişte elektronik sınav dönemi geliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2015'te kağıtla sınav sistemini rafa kaldırıp, elektronik sınav sistemine geçmeye hazırlanıyor. 

Üzerinde çalışılan bir başka konuysa çoklu sınav sistemi. Yıl içinde birkaç kez sınav yapılacak, bu sayede sınavlarda aday yoğunluğu yaşanmayacak. Yeni Şafak gazetesine yeni sınav sistemine ilişkin açıklamalarda bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, ''Şubat'ın sonundan Mart'ın başına kadar herkes 3 ya da 4 kez girebilir. Son hafta sadece girmeyenler girer. 

En yüksek puan dikkate alınır veya sürekli olarak, sene boyunca her zaman açık, randevu al gir. Ancak değerlendirme senenin bir gününde yapılır'' diye konuştu. 

'ÖZEL SINAV BİNALARI KURULABİLİR' ÖSYM Başkanı Demir, söz konusu sistemi hayata geçirebilmek için özel sınav binaları kurulabileceğini anlattı. Demir, "3 bin kişi kapasiteli 30-40 tane ÖSYM binasına sahip olursak 2 ay gibi bir sürede 2 milyon kişiye sınav yapılabilme imkanımız olacak" dedi. Sistem uygulamaya geçerse, adaylar sınavdan çıkar çıkmaz sonucu öğrenebilecek.ntvmsnbc

Blogger tarafından desteklenmektedir.