GÜNDE 1 TL YE VODAFONE TABLET

Vodafone Türkiye, operatör markalı ilk akıllı telefonların ardından ilk operatör markalı tablet bilgisayar Vodafone Smart Tab 10'u Vodafone Grubu ile aynı anda Türkiye'de de satışa sundu.

Vodafone Smart Tab 10'un temel özellikleri

Android Honeycomb 3.2 işletim sistemi
10 inç dokunmatik ekran
Çift çekirdekli 1.2 GHz işlemci
3G ve Wi-Fi
5 MP arka ve 2 MP ön kamera
1 GB RAM, 16 GB dâhili hafıza
USB, HDMI, DLNA desteği

Vodafone Smart Tab 10'u n tanıtım toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, ''Herkese Mobil İnternet'' stratejileri kapsamında öncelikli hedeflerinin gençler olduğuna dikkat çekerek, "26 yaş altındaki gençler, günde sadece 1 lira ödeyerek, 3G'li Vodafone Smart Tab 10'a sahip olabilecek. Vodafone Smart Tab 10, mart ayından itibaren diğer Vodafone abonelerine ise ayda 49 lira fiyatla sunulacak'' dedi.

'100 KİŞİDEN 13'ÜNDE AKILLI TELEFON VAR'
Timuray, Vodafone Smart Tab 10'da önceliği mobil interneti kullanma isteği daha yüksek olan ve nüfusun yarısından fazlasını oluşturan 26 yaş altı gençliğe vererek, pozitif ayrıcalı yaptıklarını söyledi. Dünyada mobil sektörün hacminin 1.3 trilyon dolara, mobil data pazarınının büyüklüğünün ise 300 milyar dolara eriştiğine ve küresel data trafiğinin gelecek 5 yılda 18 kat artmasının beklendiğine değinen Serpil Timuray, şöyle konuştu:

"Mobil internette 3G abonelik oranı Avrupa Birliği (AB) ortalamasında yüzde 30.1 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 44'e ulaştı. Ancak AB nüfusunun yüzde 70'i düzenli internet kullanırken, bu oran Türkiye için halen yüzde 36 düzeyinde kaldığı görülüyor. 3G'deki bu hızlı gelişmeye karşılık, Türkiye nüfusunun sadece yüzde 13'ü akıllı mobil telefonlardan yararlanabiliyor. Bu, bize Türkiye'de akıllı mobil cihazların tüm potansiyeliyle kullanılması için daha gidilecek yol olduğunu gösteriyor."

TABLETİ OLAN GENÇLER YÜZDE 1 BİLE DEĞİL
Vodafone Türkiye Terminal Bölüm Başkanı Tarık Akad da, Vodafone ve ZTE tarafından 10 ayda geliştirilen tabletin gençler için ayda 100 MB, diğer Vodafone aboneleri içinse ayda 250 MB internet paketiyle ve 24 ay taahütle satılacağını söyledi.

Vodafone Türkiye Yeni Müşteri Segmenti Direktörü Fatih Uysal da, Türkiye'de gençlerin yalnızca yüzde 27'sinin taşınabilir bir bilgisayarı ve sadece yüzde 0.9'unun tableti olduğunun altını çizdi.HABERTURK

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.