7.SINIF 2.DÖNEM ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM OKULU 2.DÖNEM 7/C SINIFI ŞUBE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI

TOPLANTI TARİHİ: 16.02.2012
TOPLANTI TARİHİ: 13.30
TOPLANTI YERİ: Bilgisayar sınıfı
TOPLANTI NO: 2

GÜNDEM MADDELERİ

1. Açılış ve yoklama.
2. 1.Dönem toplantıda alınan kararların değerlendirmesi.
3. Şubedeki Öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık, sosyal ilişkiler, başarı ve ailenin ekonomik durumlarının değerlendirilmesi ve alınacak önlemler.
4. Öğrenci başarısını artırmak için alınması gereken tedbirlerin tespit edilmesi
5. Zonguldak MEM başarı tespit sınavının değerlendirmesi ve alınacak önlemler.
6. Öğrenci velileriyle işbirliği
7. Devam-devamsızlık durumu
8. Dilek ve temenniler.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1. Toplantı, 7/C Şube Rehber öğretmeni ’ın 2011-2012 eğitim öğretim yılının 2. döneminin herkes için hayırlı olması dileği ile başladı. Yapılan yoklamada tüm öğretmenlerin toplantıda hazır olduğu görüldü.

2. 7/C sınıfının geçen döneme ait şube öğretmenler kurulu toplantı tutanağı incelenerek,alınan kararların yaralı görüldü

3. Sınıf öğretmeni 7C sınıfında genel anlamda bir toparlanma olduğunu belirtti Ayrıca sınıfa geçen dönem gelen öğrencilerin sınıfa adapte olduklarını sınıf brinciliğinde yarıştığını söyledi.

Fen ve Teknoloji Öğretmeni , 7/C sınıfından genelde memnun olduğunu in derste dikkat çekmeye çalıştığını,ismailin derse katılımının düşük ancak yazılı notlarının iyi olduğunu da ise durgunluk gözlemlediğini belirtti.Ayrıca ilgilerinin çok çabuk dağılabildiğini söyledi.Sınıfta başarılı ve derse karşı ilgili öğrencilerin bulunduğunu söyledi.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni 7C sınıfının derse katıldığını, dinlediğini 3-4 öğrenci dışında derse karşı ilgili olduklarını söyledi. n bu dönem aktif olarak derse katıldığını in ise derse yeterince çalışmadıklarını söyledi.

Türkçe Öğretmeni ,Türkçe dersinde önemli bir sorun yaşamadığını, genel anlamda sınıfın davranışlarında toparlanma olduğunu söyledi Ancak bu dönem daha aktif olduklarını, ise gerileme gözlemlediğini söyledi. ın derse katılmadıklarını belirtti

İngilizce Öğretmeni 7-C sınıfının genel olarak iyi olduğunu,söz almadan konuşma davranışlarında geçen döneme gore azalma olsada devam ettiğini tüm derslerde olduğu gibi günlük tekrar yapılmadığı için bir önceki konunun unutulabildiğini söyledi. de düşüş gözlemlediğini ’in yükselişe geçtiğini belirtti. ise sınıfın en iyi öğrencileri olduğunu söyledi.

Resim, Beden Eğitimi,Bilgisayar ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenleri 7C sınıfının genel anlamda başarılı bir sınıf olduğunu herhangi bir problem olmadığını belirttiler

Teknoloji tasarım öğretmeni bu dönem daha gayretli olduğunu ’ın ise hiçbirşey yapmak istemediğini.birebir görüşerek bu sorunu çözdüğünü söyledi.

Müzik Öğretmeni okul korosunda iyi işler cıkardıklarını, ise bağlama kursuna devam ettiğini 7C sınıfının genel olarak uyumlu, düzenli ve derse karşı ilgili olduğunu söyledi.

Matematik öğretmeni , 7/C sınıfında başarılı ve derse ilgili öğrencilerin çoğunlukta olduğunu, buna rağmen derse karşı ilgisiz,önyargılı öğrencilerinde bulunduğunu belirtti.Rehber öğretmen öğrencilerin gelişim çagıında oldukları için bu duruma uygun daha da hoşgörülü tutum ve davranış sergilemeliyiz dedi..

Ayrıca 7/C Sınıfında;Kişilik yönünden bozukluğu ve beslenme problemi olan öğrenci bulunmadığını; adlı öğrenci de alerjik astım, yüksek kolestrol hastası , kekeme olduğunu söyledi. Sınıf Rehber Öğretmeni öğrencilerin sağlık problemlerine uygun yaklaşım sergilenmesi gerektiğini belirtti.

4. Sınıf Rehber öğretmeni Ders işlenirken konuyu çevre ve toplumla bağlantı kurularak anlatmanın öğrencinin bakış açısını genişleterek derse ilgisini çekeceğini ayrıca Öğrenci başarısını artırmak için öğrencilerin kendilerine olan güvenini kazandırmak, başarılı olduklarını hissettirmek ve bu doğrultuda çalışmalar yaparak başarının arttırılabileceğini söyledi.

Sınıf rehber öğretmeni , öğrencilerle tek tek görüşerek daha başarılı olmaları için yapılabilecek çalışmaları aktaracağını söyledi.

5. İl MEM başarı tespit sınavında sınıftaki öğrencilerin başarısının iyi olduğu görüldü

6. Öğrenci velileriyle sürekli konuşarak çocukları hakkında bilgilendirilmesine karar verildi.

7. Şube Rehber öğretmeni sınıfta devamsızlık yapan öğrencilerle müdür yardımcısı ile görüştüğünü gerekli takibin yapıldığını belirtti.

8. Toplantıya verimli ve başarılı bir dönem geçirilmesi dileğiyle son verildi


TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

1. Sınıf içi ve sınıf dışı etkinliklerde öğrenciler kitap okumaya özendirilecek.
2. Verilen görevlerle sorumluluk duyguları artırılacak.
3. Derslerde ilgi ve dikkatin canlı tutulmasını sağlayacak gerekli önlemler alınarak tüm öğrencilerin derse katılımı sağlanacak. Öğrenci merkezli eğitim anlayışı etkin olarak uygulanacak.
4. Seviyelerine uygun proje ve performans görevleri verilecek.
5. Sosyal etkinliklere katılım sağlanacak.
6. Öğrenci devamsızlığının en aza indirilmesi için gayret gösterilecek
7.Tüm branş öğretmenleriyle işbirliği daha etkin hale getirilecek.
8.Velilerle daha etkin ve sonuç almaya yönelik işbirliğine gidilecek.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.