ELLERİNİZE SAGLIK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile gerçekleşecek, Türk Pediatri Kurumu’nun da destek verdiği ‘’Ellerinize Sağlık’’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında 250.000 çocuğa, 6 adımda doğru el yıkama öğretilecek.

Türkiye genelindeki pek çok okulda gerçekleşecek ve 6 ay sürmesi planlanan proje içerisinde hijyen tiyatrosu, hijyen paketi dağıtımı, el yıkama eğitimleri ve uygulamalı dersler yer alacak.

‘’Ellerinize Sağlık’’ Sosyal Sorumluluk Projesi, içerisinde bulunduğumuz Dünya Hijyen Haftası münasebeti ile 19 Ocak 2012 Perşembe günü, Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Fügen Çullu ÇOKUĞRAŞ, ünlü oyuncu ve anne Ceyda DÜVENCİ ve Reckitt Benckiser Türkiye yetkililerinin katılımıyla TBMM kreşinde başlıyor.

Reckitt Benckiser Türkiye Genel Müdürü Michele Polesel, ‘’Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi açısından büyük önem arz eden bir projeye Dünya Hijyen Haftasında başlayabilmek proje açısından da, mesajlarımız açısından da çok önemli. Önümüzdeki dönem içerisinde, Milli Eğitim Bakanlığının da desteği ile, çocuklarımızın sağlıklı gelişimi açısından çok önemli bir adım olacak bu hijyen hareketini tüm çocuklara yayabilmek ve konu hakkında istediğimiz farkındalığı yaratabilmek için bütün enerjimiz ile çalışacağız.

İnanıyorum ki başlatıyor olduğumuz bu hareket, kısa zamanda tüm Türkiye’ye yayılacak. Dettol marka kimliğini oluşturan değerlerin çocuklarımızın yaşam tarzına entegre oluşunu, daha bilinçli, daha temiz, daha sağlıklı bir genç nesilin gelişimini seyrederek göreceğiz. ’’ açıklamasını yaptı.

Doğru el yıkamanın ve hijyen alışkanlıklarının çocukluk yaşlarında kazanıldığına dikkat çeken Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Fügen Çullu Çokuğraş; Maalesef el yıkama ve hijyen konusunda dünya ortalamasının çok gerisindeyiz. Öncelikle Türk Pediatri Kurumu Başkanı olarak, daha sonra ise sorumlu bir birey olarak böyle bir kampanyanın içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Eminim ki ‘’Ellerinize Sağlık’’ projesi kapsamında çok büyük adımlar atarak, çocuklarımıza çok daha aydınlık bir gelecek sunacağız.’’ dedi.

Hem toplumsal duyarlılık sahibi bir sanatçı, hem de sorumlu bir anne olarak projeye destek veren Ceyda Düvenci; böyle bir proje içerisinde olmak benim çok önemli. Bu projeye destek vermekten büyük mutluluk duyuyorum açıklamasını yaptı.

İlköğretim çağındaki çocuklar için dev bir adım olacak projeye medyanın da büyük ilgi göstermesi bekleniyor.Haberturk

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.