MESLEK YÜKSEK OKULLARINA 3+1 SİSTEMİ GELİYOR

Milliyette yeralan habere göre Sakarya Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksek okullarında Türkiye’de bir ilk olan ’3+1’ sistemi uygulanmaya başlandı.

Uygulama kapsamında öğrenciler 3 dönem okullarında eğitime devam ederken son dönemi alanlarıyla ilgili bir kuruluşta uygulamalı olarak görecek.

Sakarya Üniversitesi’ne bağlı tüm Meslek Yüksek Okulları’nda bu dönem uygulamaya başlanan sistemle okullarında yeterli teorik eğitimi alan öğrencilerin, son dönem gittikleri kurumlarda uygulamalı eğitim almaları ve iş hayatını yerinde görerek alanlarının gerektirdiği pratik beceriyi edinmeleri hedefleniyor. Türkiye’de bir ilk olan uygulama diğer üniversitelere de örnek olacak.

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü ve Sakarya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık Sanayi ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştiren en önemli kaynaklardan birinin meslek yüksekokulları olduğunu söyledi. Doç.Dr. Sarıbıyık, Türkiye’nin nitelikli insan gücüne olan ihtiyacının oldukça fazla olmasına rağmen Meslek Yüksekokullarının nitelik ve nicelik olarak yeterli düzeyde olmadığı vurguladı. Uygulama sayesinde öğrencilerin teorik bilgileri ile uygulama becerisini bütünleşeceğini ifade eden Sarıbıyık bu sayede mezunların iş bulma imkanlarının artacağını belirtti.miiliyet

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.