International Education Fairs of Turkey (IEFT) 19 Mart'ta İstanbul Harbiye Hilton Otel’de başlıyor.

Yaklaşık 10 yıldır devam eden IEFT YURTDIŞI EĞİTİM FUARLARI, sadece Türkiye’nin değil Avrupa ve Orta-Doğu’nun en büyük ve kapsamlı Yurtdışı Eğitim Fuarı olmuştur. Her yıl fuarlar 50,000 civarında öğrenci ve velisi tarafından ziyaret edilmekte ve yurtdışında eğitim yapmak isteyenler için en önemli karar alma kanalı olma özelliğine sahiptir.

Her yıl katılımcı 50,000 öğrencinin yaklaşık 8,000-10,000 civarı yurtdışında lisans, yüksek lisans, doktora, dil, staj, sertifika ve diploma programlarına katılmaktadır. Öğrenciler özellikle, Amerika, İngiltere, Avustralya, Almanya, Kanada, Fransa, Hollanda, İsveç, İtalya, Rusya, Çin, Estonya, Bulgaristan, Malezya, İspanya gibi ülkeleri yoğun bir şekilde tercih etmektedirler.

Son yıllarda Yurtdışı Eğitim sadece Batı ülkelerinde değil Doğu’da büyük bir gelişim göstermekte ve pek çok yabancı öğrenci; Çin, Rusya, Japonya, Malezya, Singapur ve Kore gibi ülkelerde eğitim yapmaktadır. IEFT fuarlarında Çin, Rusya ve Malezya’dan üniversite ve kolejler temsil edilmektedirler. Özellikle Malezya Üniversiteleri özel bir grup ile IEFT fuarlarına katılmaktadırlar. Malezya Eğitim Bakanlığının desteği ile ülkenin en iyi 8 üniversitesi fuarların İstanbul bölümünde yer alacaktır.

19. IEFT Fuarına ücretsiz veya çok düşük ücretlerle eğitim yapılabilinen Avrupa Üniversiteleri yoğun ilgi göstermektedirler. 19. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarlarında; Almanya, Estonya, Ukranya, Macaristan, İrlanda, Bulgaristan, Fransa, Italya, Ispanya, Norveç, Letonya, gibi ülkelerden üniversiteler ve kurumlar katılmaktadır.

19. IEFT Yurtdışı Eğim Fuarları’nda; üniversite lisans, üniversite hazırlık, yüksek lisans, üniversite transfer, doktora, dil okulları, yaz okulları, sertifika, diploma, staj, lise eğitimi ve burslu yurtdışı eğitim konularında, üniversite ve kolej temsilcilerinden bilgi alınabilecek, ücretsiz yurtdışı eğitim seminerlerine katılabilinecek. Ayrıca, DAAD, Goethe Institute, Campus France, Fulbright, Austrade, Nuffic, IELTS, İspanya Eğitim Ateşeliği ve Norveç Eğitim Ateşeliği gibi ülkelerin eğitim ve kültür ataşelikleri tarafından öğrencilere ve velilerine bilgi verilecektir.

19. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarlarının İstanbul bölümünde 19 ve 20 Mart akşamları özel bir katılım ile “MBA ve Yüksek Lisans” programı veren üniversiteler ile “MBA Evenings” etkinlikleri düzenlenecektir. “MBA Evenings” yurtdışında MBA veya diğer işletme konularında yüksek lisans eğitimi yapmak isteyen en az 1-2 yıl iş deneyimine sahip profesyonellere yönelik olarak düzenlenecektir.

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarlarına katılan üniversiteler ve kolejler çok sayıda öğrenciye kısmi veya tam eğitim bursları vermektedir. Eğitim bursları üniversite ücretlerinin tümünü veya bir kısmını karşılayabilmektedir. Bazı üniversiteler yüksek lisans veya doktora seviyesinde eğitim ücreti yanı sıra yaşam maliyetleri içinde burslar vermektedir.

IEFT YURDIŞI EĞİTİM FUARLARI TAKVİMİ
• 19-20 Mart 2011 İstanbul - Hilton Oteli - Harbiye
• 22 Mart 2011 İzmir Hilton Oteli
• 23 Mart 2011 Ankara Sheraton Otel
• 25 Mart 2011 Adana Hilton Otel

IEFT YURTDIŞI EĞİTİM GÜNLERİ
• 27 Mart 2011 Konya Rixos Otel
• 28 Mart 2011 Eskişehir Dedepark Otel
• 30 Mart 2011 Kıbrıs Merit Lefkoşa Otel MİLLİYET EĞİTİM

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.