2012 YILINDAN İTİBAREN YURT DIŞINDA OKUYAN ÖĞRENCİLERDE BURS ALABİLECEK

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, ''2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren yurt dışında okuyan Türk öğrencilere öğrenim kredisi ve burs verilmeye başlanacaktır'' dedi.

Albayrak, 25 Kasım'da çıkan YURTKUR ile ilgili kanunu anımsatarak, bu kanunun yurt dışında yükseköğrenim gören Türk çocuklarına burs, öğrenim imkanı getirdiğini belirtti.

Albayrak, ''2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren yurt dışında okuyan Türk öğrencilere öğrenim kredisi ve burs verilmeye başlanacaktır'' dedi. Albayrak, durumlarına göre, ihtiyaç sahiplerine burs verileceğini belirterek, geri kalan bütün öğrencilere ise öğrenim kredisi verileceğini söyledi. Albayrak, ülkelerin şartlarına göre verilecek öğrenim kredisi miktarının belirleneceğini söyledi.

KKTC'de üniversitede okuyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin yazları Türkiye'deki bütün yurtlardan tatil boyunca yararlanabileceklerini karara bağladıklarını ifade eden Albayrak, ''1000 öğrencinin üzerinde Türk öğrenci bulunan ülkelerde yurt açma planlarımız vardır. Önümüzdeki haftadan itibaren çalışmalarımıza başlıyoruz.

İlk etapta Londra, KKTC, Kazakistan, Kırgızistan ve Almanya'da yapacağımız incelemeler neticesinde, buradaki öğrencilerimizi tespit edeceğiz ve bu bağlamda bu çocuklarımıza burs, öğrenim kredisi ve yurt imkanlarını sağlamaya çalışacağız.

Dünyanın neresinde olursa olsun eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenci varsa YURTKUR bu gencimizin imdadına yetişecektir'' diye konuştu.ntvmsnbc

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.