Hürriyet ile Dershane evinize geliyor

Hürriyet, Türkiye'nin en büyük dershanelerinden biri olan Fen Bilimleri Dershanesi'nin müfredatını Kavrakoğlu'nun işbirliği ile hurriyetegitim.com ile evinize getiriyor. Lise öğrencilerini hem derslerini takviye edecek, hem de üniversiteye hazırlayacak "Akıllı Yeni Eğitim Sistemi" (AYESİS) 7 gün, 24 saat öğrencilerin hizmetinde. AYESİS'te liseliler diledikleri zaman ve saatte konuları tekrar edip, üniversite sınavına hazırlanabilecek. Bu süreçte Fen Bilimleri Dershanesi'nin öğretmenleri de kendilerini takip edip, yönlendirecek.

Aileler de isterlerse çocuklarının hangi konuları tekrar ettiğini, ya da sınavdaki durumunu, sistemdeki diğer öğrenciler arasındaki yerini görebilecek.

Bir öğrenci 10.sınıfta Türkçe-Matematik alanında okuyorsa ve YGS de sorumlu olduğu derslerin ilgili ünitelerini çalışmak istiyorsa, bu bilgileri sisteme yüklediği anda, sorumlu olduğu dersleri ve üniteleri karşısında bulacak.

Her öğrencinin danışman öğretmeni olacak
Bir öğrenci okulunda öğrenmekte olduğu bir konuyu yeterince kavrayamamış veya tekrar etme ihtiyacını duyabilir. Bu durumda da AYESİS onun öğretmeni olacak. Bilgilerini sınamak istiyorsa, yine sınav alarak bu gereksinimi karşılayabilir.

Her hafta sanal sınıfta, her ay öğretmenle yüz yüze buluşacak

Sisteme kayıtlı olan her öğrencinin gerçek bir danışman öğretmeni olacak. Fen Bilimleri Dershanesi'nin öğretmenleri kendi öğrencilerini sanal ortamda sürekli izleyecek. Öğrencilerinin dersleri izleyip izlemediklerini, testlerden elde ettikleri sonuçları, sistemdeki tüm öğrenciler içindeki yerini, hedefini, hedef doğrultusunda eksiklerinin raporunu hazırlayacak. Öğretmenler her ay önceden belirlenen bir günde yüz yüze biraraya gelerek sonuçları değerlendirebilecek.

Soru bankasında 50 bin soru var
Sadece sınava hazırlananlara değil, lisede okuyan tüm öğrencilere yönelik sistemde isteyen öğrenci kendi çalışma programını oluşturup, sınıfını seçebiliyor, alanı tercih edebiliyor ya da sınav türüne göre çalışma programlayabiliyor.
Okuldaki bir konuyu yeterince anlamayan öğrenci de bu sistemde o konuyu dilediği kadar tekrar etme imkanı bulabiliyor. Her konu sonrası küçük sınavlarla ne kadar öğrenip öğrenemediğini de test edebiliyor.

Kendini değerlendirme envanteri
Sistemin en önemli özelliklerinden biri de "Kendini Değerlendirme Envanteri". Türk insanının kişilik özelliklerine göre hazırlanan bu özel testi yapan adaylar kendilerinin hangi mesleğe daha uygun olduğunu görüp, alan tercihlerini ona göre yapabilecek.

AYESİS'e hurriyet.com.tr'den ve hurriyetegitim.com'dan ulaşılabilecek.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.