ALES' E BAŞVURULAR BAŞLADI

ÖSYM, sonbahar dönemi ALES için başvuru kılavuzunu internet sitesinden yayımladı. Kılavuzda, sınav için konulan yeni kurallara yer verildi. ALES’in 15 Mart 2010’daki İlkbahar Dönemi için yayımlanan sınav kılavuzundaki, "Aday, başı açık ve kılık kıyafeti ilgili mevzuata uygun bir şekilde gelmemişse sınava alınmayacaktır. Başı örtülü adaylar sınava alınsa bile sınavları geçersiz sayılacaktır" ibaresi sonhabar dönemi kılavuzunda yer almadı.

ALES’e girmek isteyen adaylar, bugünden itibaren 28 Ekime kadar ÖSYM başvuru merkezleri veya internet aracılığıyla başvurularını yapabilecekler. Başvurularını başvuru merkezlerinden yapacak adayların randevu alması gerekiyor. Sınav kılavuzuna ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek. Kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Sınav ücreti olarak 40 TL ödenecek. Sınav, 19 Aralık 2010’da Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek’te gerçekleştirilecek.

Adaylar sınava gelirken yanlarında 2010-ALES Sonbahar Dönemi sınava giriş ve kimlik belgesi, adayın kimliğini gösteren fotoğraflı ve soğuk damgayla onaylı bir belge (nüfus cüzdanı veya pasaport), adayın kendini açık bir şekilde tanıtan bir fotoğraf bulundurması gerekiyor.milliyet

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.