7.SINIF VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

2012–2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI               İLKÖĞRETİM OKULU
7/B SINIFI 1. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞIDIR.



            12 Ekim 2012 Cuma günü saat 13.30 ’da okulumuz Tiyatro Salonunda aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere öğrenci velileri ile toplantı yapıldı.




            GÜNDEM
1)       Açılış ve yoklama
2)       Öğrencilerin kılık kıyafetleri ile ilgili konular
3)       Öğrencilerin okula zamanında gelmeleri ve temizlikle ilgili konular
4)       Öğrencilerin beslenmesi ile ilgili konular
5)       Sınıf geçme ve devamsızlıkla ilgili konular
6)       Öğrenci başarısının artırılması için alınacak tedbirler
7)       İlköğretimden sonra devam edilecek ortaöğretim kurumları hakkındaki açıklamalar
8)       Dilek ve temenniler
9)       Kapanış

             GÜNDEMİN GÖRÜŞÜLMESİ

1.    Veli toplantısının öğretmenler, öğrenciler ve veliler için hayırlı olması dilek temennileriyle toplantı açıldı. Öğrenci velilerine imzalanmak üzere imza listesi dağıtıldı.
2.    Öğrencilerin kılık kıyafetle ilgili konulara daha duyarlı olmaları için öğrenci velilerine de büyük görev düştüğü açıklandı. Erkek öğrencilerin saç tıraşı olmuş ve saçları taralı ve düzgün, elbiseleri temiz bir vaziyette; kız öğrencilerin ise saçlarının örgülü ve elbiselerinin de temiz bir vaziyette okula gelmeleri gerektiği velilere hatırlatıldı.
3.    Öğrencilerin okula zamanında gelmeleri ve geç kalma olayına meydan verilmemesi açıklandı.  Okulun giriş-çıkış saatleri hatırlatılarak öğrencilerin geç kalmaları durumunda velilerin daha duyarlı olmaları istendi.
4.    Öğrencilerin okula erken saatte gelmelerinden dolayı bazı öğrencilerin kahvaltı yapmadan okula geldiklerinin tespit edildiği açıklandı. Bunun için öğrencilerin mutlaka sabah kahvaltısı yaparak okula gönderilmesinin sağlanması istendi.
5.    İlköğretim yönetmeliğinin 48. ve 49. Maddeleri ve devamsızlıkla ilgili fıkrası açıklandı. Bunun için öğrencilerin raporlu ve hasta oldukları zaman haricinde mutlaka okula devamının sağlanması gerektiği açıklandı. Devamsızlık yapan öğrencilerin velileri ile görüşülüp devamsızlık probleminin çözülmeye çalışılacağı açıklandı.
6.    Öğrenci başarısının artırılması için velilerden öğrencileri ile ilgilenmeleri, ders konusunda onlara yardım etmeleri, derslerini yapıp yapmadıklarını kontrol etmeleri, sağlıkları ve beslenmeleri ile ilgili konularda daha dikkatli olmaları istendi.
7.    İlköğretimden sonra devam edilecek ortaöğretim kurumları hakkında genel bilgi verildi. Ayrıca merkezi sistem ile yapılan sınavlara girmek isteyen öğrencilerin heveslerinin kırılmaması bu sınavlara başvurmak isteyen öğrencilerimize yardımcı olmaları istendi.
8.    Dilek ve temennilerde veliler öğrencilerinin başarılı olmaları için gereken hassasiyeti göstereceklerini belirttiler.
9.    1. Dönem içinde yeni bir veli toplantısı yapılacağı duyurusuyla kapandı.

Blogger tarafından desteklenmektedir.