MEB,sınavla öğrenci alan liselerdeki boş kontenjanlara yeniden başvuru alarak yerleştirme yapacak

Başvurular yarın ve Çarşamba günü yapılacak, sonuçlar Perşembe günü açıklanacak.
Milli Eğitim Bakanlığınca konuya ilişkin internet sitesinde açıklama yapıldı.yeni başvuru, yerleştirme ve kayıt işlemlerine ilişkin şu bilgilere yer verildi:

1.Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri, Anadolu Liselerinde ve Anadolu Sağlık Meslek Liseleri için 21–22 Eylül 2010 tarihlerinde herhangi bir okulda kayıtlı iken başka bir okulda eğitim görmek isteyen öğrenciler, kayıt hakkı kazandığı halde kaydını yaptıramayanlar ile OYP’si 196 ve daha yüksek olup hiçbir okula kayıt hakkı kazanamamış olan öğrenciler bir (1) okul tercihi yapacaklardır.

2.Öğrenciler daha önce kayıt hakkı kazanıp kayıt yaptırdıktan sonra kaydını aldıkları okulları ve halen okumakta oldukları okulları tercih edemeyeceklerdir.

3.Tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerin önceki okullarındaki kayıtları silineceğinden yeni kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıt yaptırmaları zorunludur.

4.Tercih ettiği okulu kazanamayanlar için önceki okullarındaki hakları korunacaktır.

5.Yerleştirme sonuçları 23 Eylül 2010 tarihinde açıklanacak olup, kayıtlar 23–24 Eylül tarihlerinde yapılacak ve yedek liste oluşturulmayacaktır.

6.İlan edilen kontenjan listesinde, kontenjanı dolu görünen okulların öğrencilerinin daha başka okullara gitme durumu dikkate alınarak bu okullarda da boş kontenjan oluşabileceği dikkate alınmalıdır.Daha fazla detay

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.