Türkiye'de burs veren kurumlar

Eymür Kültür Vakfı :
Vakıf 130 ODTÜ’lü öğrenciye yılda 10 ay 120 lira burs ödemesi yapıyor. Vakıf bunun dışında özel başarı bursları veriyor. Burs başvuruları Kasım ayında alınıyor ve değerlendirmeler yapılıyor. Bu değerlendirmeler sonucu belirlenen öğrencilere burs bağlanıyor. Vakfın bir diğer kolu olan İstanbul Mezunları Derneği ise 400 öğrenciye 10 aylık 120 lira burs ödemesi yapıyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye vakfın sitesi olan www.eymir.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Vehbi Koç Vakfı :
Vakıf, Türkiye’de yılda 8.000 öğrenciye burs veriyor. Aylık üniversite öğrencisine 290 lira burs ödemesi yaparken, meslek lisesi öğrencisine ise 116 lira burs ödemesi yapıyor. Burslar, başvuran adaylar arasında maddi ihtiyaç sıralamasına göre ve yapılacak bir takım mülakatlardan sonra belirlenen öğrencilere veriliyor. Bu mülakatlardan sonra asil ve yedekler diye iki bölüm oluşturuluyor. Eğer ki asilden burs almayan olursa yedeklerde olan öğrencilere veriliyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye vakfın sitesi olan www.vkv.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

TEV :
Türkiye Eğitim Vakfı, 8.500 kişiye yurt içinde burs verirken yurt dışında ise 80 kişiye burs veriyor. Üniversite öğrencisine üniversite öğrencisine 290 TL ödeme yapılırken, lise öğrencisine ise aylık 120 TL burs ödemesi yapılıyor. Üstün başarı bursu ise özel olarak seçilen 52 kişiye aylık 900 TL olarak ödeniyor. Üstün başarı bursu ilk 5.000 kişiye 3 aşamalı testlerden geçirildikten sonra veriliyor. Burs başvuruları ise Haziran ve Eylül ayları arasında değerlendiriliyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye www.tev.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Anadolu Vakfı :
Anadolu Grubu'na bağlı olan Vakıf, 800 öğrenciye 9 aylık 125 TL burs ödemesi yapıyor. Maddi imkanı olmadığını ispatlayan belge, anne ve babası olmayan öğrenciler, mülakatlara girip burs almayı hak kazanıyorlar. Sadece Devlet üniversitelerinde okuyanlara burs veriliyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye www.anadolugroup.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Daha fazla detay ekotrent web adresinde

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.