8.Sınıf II.dönem Şube ögretmenler kurulu(ŞÖK)

2012-2013 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM  OKULU
2.DÖNEM 8/C SINIFI ŞUBE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI

        TOPLANTI TARİHİ : 21 Şubat 2012
        TOPLANTI  SAATİ  :   13.00
        TOPLANTI  YERİ     :  Öğretmen Çalışma Odası.
        TOPLANTI   NO       :   2

                               GÜNDEMİN GÖRÜŞÜLMESİ
1.      Şubedeki öğrencilerin ekonomik durumlarının incelenmesi
2.      Şubedeki problemli öğrencilerin tespiti ve bu tür öğrencilere karşı şubede derse giren tüm öğretmenlerin ortak hareket stratejisi belirlemesi
3.      Başarısız olan öğrencilerin tespiti ve alınacak önlemlerin  belirlenmesi

4.      Sınıf içi kurallara uyulmasında öğrencilere sergilenecek ortak davranışların kararlaştırılıp  bu konuda yapılacak çalışmaların belirlenmesi
5.      Dilek ve temenniler.

                                                                                                                                         
GÜNDEM 1
            Toplantıda hazır bulunan  branş  öğretmenleriyle toplantı açıldı. 1. gündem maddesi görüşülmeye başlandı.Sınıf öğretmeni, 8/C sınıfında, ,  adlı öğrencinin ekonomik problemleri olduğu  ifade edildi.      


GÜNDEM 2
 Türkçe  öğretmeni sınıfın durumunun her zamanki gibi olduğunu derse katılan öğrencilerin  hep aynı öğrenciler olduğunu belirtti ders çalışma alışkanlıklarının olmadığını bu yüzden istenilen başarıya ulaşılamadığını belirterek dersin hep aynı öğrencilerle işlenildiğini belirtti.                      ’in derse katılımlarının iyi olduğunu ancak                        nin sürekli olmasada varlık gösterdiklerini belirtti.                          in ödevlerini yapmamaya devam ettiklerini belirtti
                      un derse hiç katılmadıklarını belirterek ödev yapmadan tekrarsız geldiklerini , sınıf genelinde SBS için hazırlanan öğrenci sayısının çok düşük olduğunu belirttı
Davranış bakımından problem olmadığı belirtildi.                              ikilisinin dışa dönük davranışlar segiledikleri,sınıf dışında argo olayının çok olduğu belirtildi.Ders içinde öğretmenlerine saygılı olduğunu Türkçe  öğretmeni        tarafından belirtti.

GÜNDEM 3 
İngilizce öğretmeni                öğrencilerin birçoğunda ders çalışma alışkanlığının olmadığını belirtti.                     başarılı oldukları                                  zorlamayla derse katıldıklarını belirtti.
                                 ‘nın ödev yapmadıkları belirtildi.

İngilizce Öğretmeni                            adlı öğrencilerinde derslerde gayretli olduklarını belirtti
derslerde öğrencilerin katılımından memnun olduğunu, ödev konusunda                      adlı öğrencilerin problemli olduğunu belirtti.Başarı seviyesinin düşük olduğunu belirtti.

Matematik öğretmeni         , derse katılan ve derse katılmayan öğrenciler konusunda  katıldığını belirtti.  abartılı şekilde kendini gösterme   belirterek            gayretinden memnuniyetini belirtti.
Sınıfın genel seviyesinin düşük olmasına rağmen                            adlı öğrencilerin başarısını ve gayretini sınıfa ivme kazandırdığını belirtti.
Görsel Sanatlar Dersi öğretmeni                    sınıfın çok uyumlu olduğunu araç gereçlerini getirdiklerini ve sınıfta problem yaşamadığını belirtti.

Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni                katılmadığı gibi ilgisinin hep başka yerde olduğunu belirterek                   adlı öğrencilerin zaman zaman sınıfta rahatsızlık yarattığı ancak sınıfın genel anlamda derse ilgili olduğunu,ödev problemlerinin yaşanmadığını belirtti.


Teknoloji tasarım öğretmeni             sınıfın ikinci dönem daha gayretli başladığını araç
gereç getirme konusunda yine problem yaşadığını  belirtti.

Müzik öğretmeni                    sınıfta büyük çoğunluğun derse katıldığını ,Sınıfın huzurunu bozan belli bir gurubun olduğunu ,                      adlı öğrencinin ilgisizliği dışında genel anlamda derse ilgili olduklarını belirtti.

Sınıf öğretmeni    ,  ’ın derslerde oldukça sessiz oldukları belirtilerek derse katılmaları için gereken ilginin gösterilmesi gerektiği          ni ifade etti.  Başarıları düşük olduğu belirtilen öğrencilerin  başarısızlık nedenlerinin araştırılmasına ve gerekli önlemlerin alınmasına karar verildi.

Dersleri zayıf olan öğrenciler için veli  ,okul,öğrenci , öğretmen işbirliğinin daha sıkı tutulacağı belirtildi.   Derslere düzenli çalışılması gerektiği konusunda öğrencilerin  uyarılacağı ,öğrencilere çalışma kağıtlarının verilmesine, bunların sıkı takibinin yapılmasına  karar verildi.

Sınıfta başarı durumunun düşük olmasına karşın               ,adlı öğrencilerin  diğer öğrencilere göre biraz daha fazla ön plana çıktıkları ve başarılarının oldukça iyi olduğu  branş öğretmenlerinin fikirleri alınarak belirtildi. adlı öğrencilerinde derslerde gayretli oldukları belirtildi.Ünite sonlarında test sınavlarının yapılacağı belirtildi.Başarılı öğrencilerimizin başarılarının devamı için olumlu yönde ve teşvik edici eleştiriler yapılabileceği ve daha sistematik çalışmaları sağlanabileceği belirtildi.

GÜNDEM 4
            Sınıf içinde uygulanacak olan kurallarda bir bütünlük olması gerektiği tüm öğretmenler tarafından dile getirildi.Sınıfta söz hakkı almadan konuşulmayacağı, ders sırasında çöp atmak için ayağa kalkılmayacağı,sınıfın oturma planına öğrencilerin uyup uymadıklarının kontrolünün yapılacağı belirtildi.

GÜNDEM 5
            Toplantıya başarılı bir yıl  temennileriyle son verildi.

Blogger tarafından desteklenmektedir.