Milli Eğitim Bakanlığı okulların gireceği yarı yıl tatilini erkene çekebilecekleri açıkladı

Sağlık Bakanlığı, domuz gribi salgının yayılma hızını azaltmak için aşı başta olmak üzere çeşitli tedbirler almaya devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı da okulların gireceği yarı yıl tatilini erkene çekebilecekleri açıkladı.

Okullarda 23 Ocak’ta başlayacak olan sömestir tatilinin öne çekilmesiyle önce veliler rahat bir nefes alacak. Okullarda yapılacak aşılamanın ardından eğitim ve öğretime bir süre ara verilecek. Ardından da sömestir tatili öne çekilecek. Milli Eğitim Bakanlığı okullarda müfredat programını hızlandırırken, yazılı sınavlar da öne çekildi.

EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLANIYOR
Ancak bu uygulamanın karşılığında okulların yazın eğitim ve öğretim yapması da gündemde. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu “Henüz kesinleşmiş bir takvim yok. Ama sömestir tatili duruma göre öne çekilebilir. Okulların tatil edilmesi, geçici veya süreli olarak kapatılması, sömestir tatilinin erkene çekilip, ileriye alınması gibi tedbirler, buna ilişkin çalışmalar devam ediyor. Ancak kesinleşmiş bir şey yok” dedi. Öte yandan okullarda aşılama programı velilerin iznine göre pazartesi gününden itibaren başlayacak. Velilerden aşıyla ilgili form alınıyor. Aşılanan çocuklara belli süre rapor verilecek.milliyet

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.