Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk ve tek Veteriner Fakültesi olan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi, bu yıl eğitime başlıyor.

“Ek kontenjan” kapsamına alınan fakülte 10’u tam burslu olmak üzere toplam 100 öğrenci alacak. Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin tüm fakülte organizasyonu, öğretim kadrosu teknik bütün donanımlar ve laboratuarlarının tamamlanarak, Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK)’e eğitime başlaması için yapılan başvuru, YÖK tarafından olumlu olarak irdelenmiş ve eğitime başlama izni verilmiştir.

Eğitime hemen bu dönem (2009-2010 akademik yılı başında) başlanabilmesi için YDÜ Veteriner Fakültesi “Ek Kontenjan” kapsamına alınmıştır. 100 Öğrencilik kontenjan (80 öğrenci + 20 Burslu öğrenci) için ÖSYM’ye başvuruda bulunmak gerekmektedir. Yakın Doğu Üniversitesi, Veteriner Fakültesi eğitimini Ankara Üniversitesi ile gerçekleştirdiği protokol ile yürütecektir ve öğretim üyeleri bu doğrultuda oluşacaktır.

Yakın Doğu Üniversitesi 15. Fakültesiyle Büyümeye Devam Ediyor Veteriner Fakültesi’nin ülke ekonomisi, üretim sürecinin sağlanması, diğer ekonomik ve sosyal kurumların ilişkiler ağı bakımından özel önemi bilinmektedir.

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerindeki ilk Veteriner Fakültesidir. Yakın Doğu Üniversitesi’nde, böylelikle, Tıp Fakültesi ve Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi (fakülteye bağlı hemşirelik bölümü)’den sonra Veteriner Fakültesiyle tıp konusundaki eğitimsel bütünlük sağlanmış olmaktadır.

Ayrıca, kuruluşundan bu yana olağanüstü bir hızla gelişen Yakın Doğu Üniversitesi, Veteriner Fakültesiyle birlikte 15 fakülteye ulaşarak bölgesinin en büyük, en kapsamlı ve en donanımlı eğitim kurumu olmaya devam etmektedir.milliyet egitim

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.