Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfettiş yardımcılığı sınav sonuçları belli oldu

sınava katılan öğretmenlerden sadece yüzde 15'i başarılı olabildi. Sınava katılan öğretmenler, soruların zorluğundan şikâyet etti. Giriş için 40 TL ödemesine rağmen 2 bine yakın öğretmen sınava katılmadı. Başarılı olan adaylar arasında ise sınıf öğretmenlerinin öne çıktığı gözlendi.

İlköğretim müfettiş yardımcısı olmak için sınava giren öğretmenlerin yüzde 15'i başarılı oldu. 27 Haziran'da yapılan sınava katılan 5 bin 993 öğretmenden sadece 897'si sınavı kazandı. 100 puan üzerinden 70 alanların başarılı olduğu sınavda öğretmenlerin önemli bir kısmı 60 ile 70 puan arasında kaldı. Müfettiş adayı öğretmenler, soruların zorluğundan şikayet ederken, 40 lira sınav ücreti yatırmalarına rağmen bin 910 kişi sınava girmedi. Sınavda daha çok sınıf öğretmenlerinin başarılı olduğu görülürken, bakanlık son yıllarda sınıf öğretmenliğinin dışında ilköğretim müfettişi alımında başka branşlara da ağırlık vermeye çalışıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, 16 branştan 405 ilköğretim müfettiş yardımcısı almak için sınav yapmıştı. Bazı branşlarda ilan edilen kontenjandan daha az kişinin sınavı kazanması sebebiyle bakanlık bu yıl da istediği kadar ilköğretim müfettiş yardımcısı alamayacak. Geçen sene de sınavı kazanan kişi sayısı az olduğu için 405 yerine 312 müfettiş alınabilmişti. Bu yıl sınavı kazanan 627 öğretmen mülakata çağrılacak. Ancak sadece sınıf, rehber, sosyal bilgiler, Türkçe ve zihinsel engelliler branşlarında yönetmeliğin öngördüğü mülakata çağrılacak '2 katı aday' sayısı çıktı. Beden eğitimi, müzik, resim, teknoloji ve tasarım branşlarında ise sınavı kazanan kişi sayısı bu branşlara ayrılan kontenjanın altında kaldı. 25 kontenjan ayrılan ilköğretim matematik öğretmenliğini 11 kişi kazanabilirken, 10 kontenjan ayrılan beden eğitiminde 7 öğretmen sınavda başarlı oldu. Bu durumda bu 5 branşta sınavı kazananlar doğrudan mülakata çağrılacak ve büyük bir ihtimalle de müfettiş olacak. İlköğretim müfettişliğinin statüsünün düzeltilmemesine rağmen öğretmenlerden müfettişliğe geçmek isteyen kişi sayısının artması dikkat çekiyor. Halen ülke genelinde 3 bin civarında ilköğretim müfettişi görev yapıyor.zaman

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.