SBS ve ÖSS sınavının ardından, dershanelere kayıtlar hız kazandı.

Öğrenciler iyi bir kurumda eğitim almayı planlarken, birçok dershane, düzenlediği kampanyalarla daha fazla öğrenci kaydetmenin telaşını yaşıyor.

Bu süreçte asıl zorlananları ise veliler. Çocuğunun en iyi eğitimi almasını isteyen veliler, bütçelerine uygun en iyi dershaneyi seçmeye çalışıyor. Dershane fiyatları 15 bin TL’ye kadar ulaşınca dar ve orta gelirli aileler, daha düşük ücretli eğitim kurumlarını tercih ediyor.

Kayıtların hızlandığı bu dönemde dershanelerde öğrenci başına alınan ücretler bin 500 liradan başlıyor. Orta kalitede bir dershane öğrenci başına 3-6 bin TL alırken, 16 kişinin altındaki sınıflarda eğitim veren yerlerde ise ücretler 15 bin TL’ye kadar ulaşabiliyor.

Dershanede fiyatlar, verilen eğitimin kalitesine, sınıflardaki öğrenci sayısına, öğretmenlerin tecrübesine ve eğitim gören öğrencilerin üniversitelere yerleşme oranına göre değişiyor. Bazı büyük şehirlerde tek ve ikili eğitim veren dershanelerde ücretler 15 bin TL’nin de oldukça üzerine çıkabiliyor.

Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZDEBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, liselerin 4 yıla çıkarılması nedeniyle geçen eğitim döneminde fazla mezun olmadığını belirterek, önümüzdeki dönem mezun sayısının artacağını bildirdi.

-DERSHANE FİYATLARI AYNI KALDI-

Bu yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin dershanelere kayıt yaptırmasını beklediklerini vurgulayan Köprülü, şunları söyledi:
"Mezun sayısındaki artışın dershanelere olumlu yansıması olabilir. Şu ana kadar ekonomik krizin olumsuz yansımalarını görmedik. Yeni kayıt döneminde de ekonomik krizin dershaneleri etkileyeceğini düşünmüyorum. Çocukların geleceği söz konusu olunca kriz falan dinlenmiyor. Aileler, ne kadar sıkıntı içinde de olsa çocuklarının en iyi eğitimi almasına çalışıyor. Ücretlerde bir artış yaşanmadı. Öğrenci başına sezonluk ücretler bin 500 TL’den başlıyor, kaliteye göre artabiliyor."

Köprülü, velilerin kayıt yaptırırken kaçak bürolara dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Kayıt yaptıracakları yerleri Milli Eğitim Bakanlığından mutlaka kontrol etsinler. Bakanlıktan izinli olan kurumlara kayıt yaptırsınlar. Aksi halde boşa para harcamanın dışında çocuğun 1 yılı heba edilebilir" dedi.milliyet

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.