Dikey Geçiş Sınavı'na (Dgs) Başvurular, 11 -20 Mayıs Tarihleri Arasında Yapılacak

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimlerine devam edebilmeleri için katılmaları gereken Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) başvurular, 11-20 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.
Adaylar, 50.00 TL olan sınav ücretini başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatıracak. Başvurular elektronik ortamda yapılacak. Son iki yıl içinde DGS'ye başvurmuş olanlar, bireysel olarak internet aracılığıyla kendileri başvurabilecek. Son iki yıl içinde DGS'ye başvurmamış adaylar ise başvurularını, başvuru merkezleri aracılığıyla yapacak. Başvuruda 3.00 TL olan Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylar tarafından ödenecek.


ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2009 DGS'ye meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabilecek.

KKTC meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, Türkiye'de meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de DGS'ye katılabilecek.

Ankara Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına yerleştirme, ilgili üniversite tarafından adayların DGS puanlarına göre yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS'ye girmeli zorunlu olacak.

DGS, 12 Temmuz 2009 tarihinde Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak illeri ile Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.haberler.com

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.