MEB, bazı öğretmenler tarafından geliştirilen ve başarı sağlayan çalışmaları tüm Türkiye’de yaygınlaştırmak için yeni bir çalışma başlatıyor

Bakanlık, söz konusu başarılı örneklerden tüm öğretmenlerin haberdar olmasını ve bu çalışma ile öğretmenlerin cesaretlendirilmesini amaçlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, “Öğretmenlerin başarılı çalışmalarıö başlıklı bir genelge yayınladı. Özgül, yayınladığı genelgede, öğretmenlik mesleğinin azim, sabır, gönüllülük, hoşgörü gerektiren ve özveri isteyen bir meslek olduğunu söyleyerek, “Öğretmenlerimiz, her türlü zorluk ve sıkıntılara rağmen, severek ve isteyerek ülkemizin her yerinde başarıyla görevlerini yapmaktadırlar. Öğretmenlerimizin, mevcut ve zor şartlar içinde imkânları zorlayarak sınıflarında, okullarında ve çevrelerinde eğitimle ilgili farklı uygulamalar yaptıkları, yaratıcı ve başarılı sonuçlar aldıkları bilinmektedir. Sınıflarda, okullarda ve çevrede eğitimle ilgili gerçekleştirilen bu çalışmalar diğer öğretmenlere de örnek olabilecek niteliktedirö açıklamasında bulundu.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğretmenlerinin geliştirdikleri ve uyguladıkları, diğer öğretmenlere de örnek olabilecek eğitimle ilgili başarılı çalışmaların diğer öğretmenlerle paylaşılmasının çocukların ve Türkiye’nin eğitim sistemi için önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Özgül, “Başarılı örnekleri tanımak, ön plana çıkarmak ve öğretmenlerimizi cesaretlendirmek amacıyla söz konusu başarılı örneklerden tüm öğretmenlerimizin haberdar olması ve Türkiye geneline yaygınlaştırılması için Bakanlığımızca bir çalışma başlatılacaktırö açıklamasında bulundu.
Özgül, yayınladığı genelgede, öğretmenler tarafından eğitimle ilgili herhangi bir konuda sınıflarda, okullarda ve okul dışında geliştirilen ve uygulanan örnek olabilecek, başarılı çalışmaların İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenerek il genelinde bütün öğretmenler ve yöneticiler tararından paylaşılacağını duyurdu. Özgül, başarılı örneklerin öğretmenlerde yeni farkındalıklar yaratabileceği düşüncesiyle MEB tarafından ülke geneline de duyurulacağını ifade etti.milliyet egitim

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.