Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine yüzde 100 burs

İbn Haldun Üniversitesi 3 dilde zorunlu eğitim ile Washington’da araştırma yapma fırsatı sunuyor 

Kariyerinde ‘dünyaya açılma’ hedefi olan gençlere önemli fırsatlar sunan İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ)’nde yüksek lisans ve doktora başvurusu yapmak için son tarih 25 Haziran. 
 
3 dilde verdiği zorunlu eğitim ile yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yurtdışında araştırma yapma fırsatı sunan üniversite, yüksek lisans ve doktora için İHÜ’yü tercih edecek öğrencilere yüzde 100 burs imkânı da tanıyor. 


Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan araştırmaya göre, öğrencilerine “tam burs” imkânı veren vakıf üniversiteleri arasında ilk sırayı alan İbn Haldun Üniversitesi’nde 25 Haziran 2017 tarihine kadar yüksek lisans ve doktora için başvuru yapılabilecek. 

Şu anda üniversitede öğrenim gören yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yüzde 95’i burslu olarak okuyor ve 25 Haziran’a kadar başvuru yapacak yüksek lisans ve doktora öğrencilerine de başarılı olmaları halinde yüzde 100 burs verilecek. 

 Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde verdiği zorunlu eğitimle Türkiye ve dünyanın önemli araştırma üniversiteleri arasına girmeye aday İbn Haldun Üniversitesi, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yurtdışında araştırma yapma hayalini de gerçeğe dönüştürüyor. 

Bu kapsamda İbn Haldun Üniversitesi’nin yüksek lisans-doktora programına başvurup başarılı olan öğrenciler, aralarında Washington ve Londra’nın da bulunduğu çok sayıdaki eğitim noktalarında uluslararası düzeyde eğitim alma ve araştırma yapma şansına sahip oluyor. 

Zorunlu olarak verilen Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinin yanında İHÜ’de öğrenciler; Almanca, İspanyolca, Rusça ve Fransızca gibi batı dilleri, yanında Çince ve Malayca gibi doğu dillerini de seçmeli olarak alabiliyor. 

Meslek edindirmekten öte, lisansüstü programlara odaklanarak araştırmacı akademisyenler yetiştirmeyi hedefleyen üniversitenin öğrenci profilini yüzde 75 oranında yüksek lisans öğrencileri oluşturuyor.  

“30’a yakın bölüm var, 10 yeni doktora bölümü açılacak” Yüksek lisans ve doktora öğrenimleri hakkında bilgi veren İHÜ Rektörü Prof.Dr. Recep Şentürk, “Biz araştırma üniversitesi olduğumuz için yüksek lisans ve doktoraya ağırlık veriyoruz. 

30’a yakın yüksek lisans bölümümüze şu anda da başvurular devam ediyor. Sonbahar itibariyle de 10 civarında doktora programımız açılmış olacak. Yeni dönemde tüm öğrencileri yüzde 100 burslu olarak almaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Sosyal bilimlerin farklı alanlarında yetkin, uluslararası platformlarda ve eğitim kurumlarında çalışmalar yapmış bir akademik kadroya sahip olan İHÜ’de; Klinik Psikoloji, Türkiye Çalışmaları, Din Bilimleri, Uluslararası ve Mukayeseli Hukuk gibi öğrencilerin daha spesifik alanlarda yüksek lisans yapabileceği bölümler bulunuyor. İHÜ’nün yüksek lisans programları şöyle: 

Felsefe Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce), Finansal Ekonomi Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce), İşletme Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizceve Türkçe),Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı (Türkçe), Radyo Televizyon ve Sinema Tezli Yüksek Lisans Programı (%30 İngilizce), Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce), Siyaset Bilimi ve UlusTemel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı (%30 İngilizce)Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce), Uluslararası ve Mukayeseli Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programı (Türkçe), Finansal Ekonomi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (İngilizce), İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı (İngilizce ve Türkçe), İktisat Tezsiz Yüksek Lisans Programı (İngilizce), Türkiye Çalışmaları Tezsiz Yüksek Lisans Programı (İngilizce), Uluslararası ve Mukayeseli Hukuk Tezsiz Yüksek Lisans Programı (Türkçe) Doktora programları:İşletme Doktora Programı (İngilizce), İktisat Doktora Programı (İngilizce), Temel İslam Bilimleri Doktora Programı (%30 İngilizce) Başvuru için: http://apply.ibnhaldun.edu.tr/basvur/

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.