lgs de her öğrenciye 15 tercih hakkı verilecek

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, liselere giriş sistemi kapsamında yapılan merkezi sınavda kesinlikle müfredat dışı hiçbir soru sorulmadığını belirterek, sınav sorularının PISA sınavındaki sorularla eş değer olduğunu kaydetti. 

Yılmaz, şunları aktardı: "Özellikle zor olsun, kolay olsun diye sormadık. Ancak soruların aşama aşama bir zorluk derecesi olacak ki 1 milyon öğrenciyi 120 bine indiresin." Bakan Yılmaz, öğrencinin istemediği okula yerleştirilmeyeceğini bildirdi. 

Türkiye'nin bugün eğitim alanında da diğer alanlarda da kat kat daha iyi olduğunu söyleyen Yılmaz, "Yeni yetişen neslimizle, evlatlarımızla çok daya iyi noktalara ulaşacağız." dedi. 


Yılmaz, liselere giriş sistemi kapsamında, gelecek yıl temeli aynı kalmak kaydıyla tercih edilecek okullara yenilerinin ekleneceğini açıkladı. 

"1 milyon öğrencinin 300 bini, tam 500 puan alsaydı, nasıl yerleştireceksiniz?" diyen Yılmaz, şu ifadelerini kullandı: "Hangisini fen lisesine, hangisini sosyal bilimler lisesine, hangisini proje uygulayan okula alacaktınız? Boyunun uzunluğuna mı, kilosuna mı bakacaksınız?" "

Her öğrenciye 15 okul seçme hakkı vereceğiz" Yılmaz, öğrencilerin okullara yerleştirilme şekillerinin nasıl olacağıyla ilgili, "Liseye girişte 5 sınavla alan, 5 evine yakın, 5 de daha uzakta pansiyonlu okullardan olmak üzere her öğrenciye 15 okul seçme hakkı vereceğiz." ifadelerini kullandı. 

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, birleştirilmiş sınıflarda eğitimin sadece Türkiye'de yapılmadığını Fransa, Amerika ve Avustralya gibi ülkelerde de yapıldığını söyleyen Yılmaz, "Köy okullarını açacağız, birleştirilmiş sınıfları kaldıracağız' diyorlar. 

Köy okullarında eğer siz 4-6-8 öğrenciyle eğitim yaparsanız, öğrencilerin eğitimini, sosyal gelişimini eksik bırakmış olursunuz." diye konuştu.(mebpersonel.com)

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.