Ing Bank’inturuncu Kalpler’inden Çocuklaratasarruf Eğitimi

ING Bank’ın kurumsal gönüllülük programı Turuncu Kalpler kapsamında ING çalışanları, Çalışan Gönüllülüğü Haftası’nda 4 ildeki 12 ilkokulda,çocuklara oyun ve hikayeler yoluyla tasarrufu anlattı. 

Sosyal sorumluluk projelerinde “İyiliğe Gönül Ver” mottosuyla çalışmalar yürüten Turuncu Kalpler’den 50’yi aşkın gönüllü çalışan, söz konusu haftada bin 500 çocuğa ulaşarak akıllı alışveriş ve tasarruf eğitimi verdi. 

Sosyal sorumluluk projelerinde “İyiliğe Gönül Ver” mottosuyla çalışmalar yürüten ING Bank’ın ‘Turuncu Kalpler’ programı kapsamında çalışanlar, 7-11 Mayıs Çalışan Gönüllüleri Haftası’nda, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kahramanmaraş’taki toplam 12 ilkokulda,bin 500 öğrenciye ulaşarak tasarruf eğitimi verdi. 


ING Bank’ın halihazırda devam eden kurumsal sosyal sorumluluk projesi “Turuncu Damla Eğitim Programı” kapsamında düzenledikleri tasarruf etkinliğinde 50’den fazla ING çalışanı,alışverişe çıkarken istek ve ihtiyaç ayrımının önemi, alışverişin nasıl yapılması gerektiği, bilinçsiz yapılan ihtiyaç fazlası alışverişin bütçeye olumsuz etkileri gibi akıllı alışveriş ve tasarrufu kapsayan konuları, çocuklara hikayeler ve oyunlar yoluyla aktardı. 

Turuncu Kalpler’in geçen yıl yaptığı gönüllü çalışmalar, bin saati aştı 
ING Bank’ın kurumsal gönüllülük programı Turuncu Kalpler, çalışanları sosyal sorumluluk faaliyetlerine yönlendirmek ve farklı alanlarda gönüllülük yapan çalışanların faaliyetlerini tek bir çatı altında birleştirmek amacıyla 2014 yılında hayata geçirildi. 

Dileyen çalışanın, sosyal sorumluluk projelerine zaman, yetenek ve maddi açıdan katkı sağlayabildiği Turuncu Kalpler kapsamında ING çalışanları, geçen yıl toplam bin 11 saatini, gönüllü çalışmalara ayırdı.  

Finansal okuryazarlık programı ile 5 yılda yaklaşık 30 bin çocuğa ulaşıldı 
Bankalarının 2013 yılında, ilkokullarda 8 haftalık olarak düzenlenen ve çocuklarda tasarruf bilincinin yaygınlaştırılmasını hedefleyen finansal okuryazarlık programı Turuncu Damla’yı başlatan ING Bank, Turuncu Damla ile 5 yılda yaklaşık 30 bin çocuğa ulaştı. 

Tasarruf bilincinin çocukluk döneminde kazandırılmasının öneminin vurgulandığı proje, tasarruf konusunda davranış değişikliği yaratabilmeyi hedefliyor. Projeyle, çocuklarda azim, öz denetim, sabır gibi becerilerin geliştirilmesine katkı sağlanıyor. 

Turuncu Damla,4’ü uluslararası platformlardan olmak üzere,şimdiden 5 ödül aldı. ING Bank yaptığı gönüllülük çalışmalarıyla projenin ulaştığı çocuk sayısını da artırmayı öngörüyor. ING Bank Türkiye Hakkında:

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.