Sosyal bilimler alanında güçlü bir eğitim ve araştırma sistemi kurduk

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile araya geldi. 

Gerçek bir araştırma üniversitesi olma hedefi ile kurulan İbn Haldun Üniversitesi’nin vizyon ve hedeflerine katkı sağlayacak projeleri basın mensuplarına anlattı. 

Türkiye ve dünyada gerçek bir “araştırma üniversitesi” olmayı hedefleyen İbn Haldun Üniversitesi, bu hedefe yönelik çalışmalarını, uluslararası anlaşma ve işbirliklerini ve gelecek vizyonunu anlatmak üzere medyanın önde gelen temsilcileri ile 19 Nisan Perşembe günü Sepetçiler Kasrında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. 

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, gazetecilerin üniversiteye dair merak ettikleri soruları da yanıtladı. 
 İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, Batı'daki sosyal bilimler alanının Avrupa merkezli olduğuna dikkati çekerek fikri bağımsızlık için eğitimde alternatiflerin sunulmasına dikkat çekerek, İbn Haldun Üniversitesi’nin fikren bağımsız bir nesil yetiştirme hedefi olduğunu anlattı. 

Prof. Şentürk, farklı ülkelerde aldığı eğitim ve farklı üniversitelerdeki çalışmalarıyla ve birikimleriyle İbn Haldun Üniversitesi’nde sosyal bilimler alanının içinde bulunduğu krize çözümler üretecek güçlü bir eğitim ve araştırma sistemi kurduklarını belirterek, üniversitenin sadece sosyal bilimler alanına odaklandığını söyledi. İhtisaslaşmanın avantajlarını kullanarak dünyada öne çıkmayı amaçladıklarını ifade eden Şentürk, İbn Haldun Üniversitesi'nin global çağın ihtiyaçlarına göre tasarlandığını ifade etti. 

Üniversitenin öğrencilerinin yüzde 37'sinin uluslararası öğrencilerden oluştuğunu kaydeden Şentürk, Türkçe'nin yanında İngilizce ve Arapça'nın da zorunlu dil olarak öğretildiğini belirtti. İbn Haldun Üniversitesi’nin yakın tarihli iki önemli etkinliği hakkında da bilgi veren Rektör Şentürk şunları söyledi; 

 “Kadim vakıf kültürümüzün ve anlayışımızın eğitim alanında devamını tesis etmek üzere,21 Nisan Cumartesi günü hayırsever koleksiyonerlerin bağışlarından oluşan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel koleksiyonundaneserlerle zenginleştirilen‘Geleceğin Yıldızları için Karma Eserler Sergisi’ adlı sergimizin açılışını yapacağız. 

Ayrıca 25 Nisan Çarşamba günü, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Geleceğin Sosyal Bilimler Zirvesi için Cemile Sultan Korusunda bir lansman gerçekleştireceğiz. 

Programda İstanbul’un seçkin liselerinin müdürlerine Sosyal Bilimler Zirvesi’ni tanıtarak, Sosyal Bilimlerde eğitim almanın önemini anlatacağız.” İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz de üniversitenin vizyonu ve eğitime verdiği hizmetler hakkında konuştu.

Global çağda büyük bir rekabet ortamı olduğuna ve bireylerin, kurumların, ülkelerin birbirleriyle yarıştığına dikkat çeken Gündüz, geleceğin dünyasında ayakta kalkmak için gençleri bugünün değil, geleceğin şartlarına göre donanımlı ve kabiliyetli yetiştirmek gerektiğini ve İbn Haldun Üniversitesi’nin bu alt yapıyı oluşturmak üzere yola çıktığını ifade etti. 

Prof. Gündüz, üniversitenin Arapça, İngilizce, Türkçe, ipek yolunun alt yapısını oluşturmak üzere Çince ve Japonca gibi önemli dillerinin, hem üniversite öğrencilerine hem de Türkiye’de bu konuda elemanlarını yetiştirmek isteyen gerek resmî, gerekse özel kurum ve kuruluşlara öğretiminin sağlaması anlamında bir projesi olduğunu belirtti. 

Gündüz, “Kampüsümüzün, öğretim üyelerimizin ve verdiğimiz eğitim ve öğretimin kalitesini, yetiştirdiğimiz öğrencilerin ve hatta öğretim üyelerimizin uluslararası arenada kendi kulvarlarında gösterdikleri başarıyla anlarsınız” dedi.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.