Sınava Girecek Öğrencilere Özel Taktikler

Eğitim Uzmanı Koray Varol, Liselere Geçiş Sınavı’na 1,5 ay gibi kısa bir süre kala öğrencilere Türkçe sorularında başarılı olmaları için özel taktikler verdi. 

Öğrencilerin eksik oldukları konulara odaklanmaları gerektiğini belirten Koray Varol, sınavda soruları düzgün okumanın da önemini vurguladı. 

Eğitim Uzmanı Koray Varol, Liselere Geçiş Sınavı’na 1,5 ay gibi kısa bir süre kala eksik oldukları konulara yoğunlaşan öğrencilerin avantaj yakalayacağını söyledi. 

Sınava girecek öğrencilerin eksiklerini tamamlamaya yönelmeleri gerektiğini hatırlatan Varol, “Öğrencilerimiz şu günlerde konu tekrarı yapmalı, bilmedikleri ya da eksik oldukları konulara çalışmalıdır. 


Bu çalışmayı tamamladıktan sonra bol bol deneme sınavı çözmelidir.Deneme sınavları bütün konuları kapsadığından öğrencinin hangi konuda eksik olduğunu görmesini sağlar. Öğrencilerin denemelerde çıkan eksiklerine yönelik konu tekrarı ve soru çözümü yapmaları da önemlidir.” dedi. 

Sorular düzgün bir şekilde okunmalıdır. Sınavda Türkçe soruları çözülürken nerelere dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili tavsiyelerde bulunan Varol, şunları kaydetti: “Türkçe sorularının çoğu, okuduğunu anlamaya yöneliktir. 

Bu yüzden öğrencilerimiz karşılaştıkları soruları düzgün bir şekilde okumaya dikkat etmelidir. Düzgün okuma; noktalama işaretlerine dikkat ederek, hiçbir sözcük atlamayarak, anlayarak okumadır. Yeni tarz mantık ve muhakeme sorularını çözerken tablo veya grafik yapmaları soruyu çözmelerini kolaylaştırır. 

Uzun paragraf sorularında öncelikle paragrafı çok iyi anlamaya özen göstermeleri gerekir. Paragraf güzel bir şekilde anlaşıldıktan sonra soruyu çözmeye başlamaları gerekir.

Uzun paragraf sorularındaki ve diğer sorulardaki yönergelere dikkat edilmelidir. Altı çizili sözcük, cümle, numaralanmış sözcük, cümle gibi unsurlar sorunun çözümü için çok önemlidir.”

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.