Chrome 64 otomatik açılan videoları susturacak

google’ın popüler internet tarayıcısı Chrome, geliştirilmeye devam ediliyor. Google Chrome‘un 64. sürümünün betası, kullanıcıların testine sunuldu. 

Google Chrome 64 Beta ile birlikte, kullanıcıların en çok şikayet ettiği konulardan birisi de çözüme kavuşturuluyor. Chrome 64 ile otomatik açılan videolar, artık sizi korkutamayacak! 

Google Chrome ekibi, uzun bir süredir otomatik açılan videolar ile ilgili bir çalışma yürütüyordu. Herhangi bir sayfada gezinirken otomatik açılan videolardan bir anda çıkan ses dalgınlığınıza gelerek sizi ürkütebiliyordu. 


Tabii sesin korkutması bir yana, kullanıcının isteği dışında gerçekleşen bu eylem oldukça sinir bozucuydu. Google ekibi, nihayet yaptığı çalışmalar sonucunda Google Chrome 64 Beta‘yı çıkartarak, Ocak ayında çıkması planlanan nihai sürüm öncesi testlerini yapmaya başladı. 

Google Chrome 64 Beta ile birlikte otomatik açılan videolar, susturulabilecek. Lakin şimdilik, izinler bölümü üzerinden her bir websitesi için ayrı ayrı bu ayarı yapmanız gerekiyor. 

Nihai sürüm ile birlikte bu ayarın böyle mi kalacağı, yoksa tüm siteler için geçerli olabilecek bir fonksiyona mı dönüştürüleceği henüz belli değil. 

Tek yeni özellik bu değil Chrome 64 Beta ile birlikte otomatik açılan videoların susturulması haricinde daha gelişmiş pop-up engelleme sistemi, virüs içeren sitelere yönlendirmelere ilişkin güvenlik önlemleri ve Windows 10 için HDR video oynatıcı desteği bulunuyor. Bu sürüm yukarıda da yazdığımız üzere nihai çıkışını Ocak ayında gerçekleştirecek.shiftdelete

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.